ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σύνταγμα: Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ

Σύνταγμα: Πέντε συλλήψεις για τα επεισόδια ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Μεγάλη ένταση και επεισόδια από το πρωί στο Σύνταγμα, με την Αστυνομία να ανακοινώνει πέντε συλλήψεις.

Η ειρηνική συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για τις 11:00 της Κυριακής (5/3) στο Σύνταγμα, κύλησε χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή σχεδόν ως τη λήξη της. Όταν ολοκληρώθηκαν κάποιες ομιλίες και εκδηλώσεις, ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί και εκεί ξεκίνησε ένταση στην κάτω πλευρά της πλατείας, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως πραγματοποίησε έξι προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Την ίδια στιγμή, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, άρχισε νέος κύκλος επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 με πρωτοβουλία διάφορων Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, περίπου 10.000 ατόμων, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ομάδα άνω των 200 ατόμων, τα οποία βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα εν λόγω άτομα ευρισκόμενα στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι, από τις εν λόγω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών».