ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Μολότοφ και χημικά στη διαμαρτυρία για τα Τέμπη

Επεισόδια στο Σύνταγμα
Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση για τα Τέμπη
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

ΤέμπηΟμάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ομάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν προς την Ομόνοια, ενώ η ατμόσφαιρα στο κέντρο ήταν αποπνικτική από τους καπνούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν εκρήξεις από την Ομόνοια.

Το κεντρικό συλλαλητήριο ξεκίνησε, με μεγάλη συμμετοχή, έπειτα από καλέσματα σωματείων σιδηροδρομικών, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων, κομμάτων και συλλογικοτήτων. Επίσης, στο πλαίσιο της διαδήλωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία των εργαζομένων του μετρό, με συρμούς μόνο από τις 09:00 έως τις 16:00, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών.

Περίπου την ίδια ώρα, ξεκίνησε συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων αρκετοί μαθητές και φοιτητές, είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν, κρατώντας πανό. Οι νέοι πλαισιώνουν τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς που πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα για ακόμη μία μέρα ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρένα, λόγω της 48ωρης απεργίας των Σωματείων Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Η θλίψη είναι αβάστακτη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Τέμπη. Έντεκα συνάδελφοί μας και δεκάδες επιβάτες έχασαν την ζωή τους, υπό πρωτοφανείς συνθήκες. Δεκάδες οικογένειες θρηνούν την απώλεια των παιδιών, των συγγενών και των φίλων τους. Άλλοι ψάχνουν ακόμα στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να τους βρουν ζωντανούς… Οι λέξεις δεν είναι ικανές για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο που επικρατεί μεταξύ σιδηροδρομικών, εργαζόμενων και μη.

Συγκέντρωση ΚΝΕ στο Σύνταγμα

Το μήνυμα πως «δεν είναι η ώρα της σιωπής είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα» έστειλε η ΚΝΕ στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα.

Ένα μαύρο πανί απλώθηκε μπροστά στη Βουλή στην έναρξη της συγκέντρωσης, με τσάντες σχηματίστηκε η φράση «Δεν ξεχνώ», ενώ με αναμμένα κεριά γράφτηκε το σύνθημα «Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας».

Σχετικές ειδήσεις