ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Ξηλώνουν» τον επιθεωρητή του ΟΣΕ για την επιλογή του σταθμάρχη Λάρισας

Τέμπη: «Ξηλώνουν» τον επιθεωρητή του ΟΣΕ για την επιλογή του σταθμάρχη Λάρισας
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, σε αργία τέθηκε και ο σταθμάρχης που απολογείται σήμερα (5/3) για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σε αργία τέθηκε με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ Νικολάου Δημήτριος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς θεωρείται ότι με δική του απόφαση τοποθετήθηκε ο «άπειρος» σταθμάρχης στο πόστο αυτό στη Λάρισα.

Παράλληλα, νωρίτερα τέθηκε σε αργία και ο σταθμάρχης, όπως έκανε γνωστό με νέα του ανακοίνωση ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών:

Αργία σε περίπτωση κατάφωρου αδικήματος

Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ για τον σταθμάρχη:

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος για άλλη μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του, δεσμευόμενος ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη σε ότι αφορά τα αίτια του τραγικού συμβάντος στο οποίο χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και με ειδικά συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος τους στον απεγκλωβισμό των επιβατών και τη συνολική αντιμετώπιση του δυστυχήματος στο πεδίο συνδράμοντας όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Υπό το βάρος τέτοιων συνθηκών και με βάση αυτές τις προτεραιότητες είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στην λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ κάτι το οποία θα συμβεί το επόμενο διάστημα με το μέγιστο σεβασμό στα θύματα του δυστυχήματος.

Ο ΟΣΕ κάνει επιπλέον γνωστό ότι, ο Σταθμάρχης βάρδιας του Σταθμού της Λάρισας και ο Προϊστάμενος του έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Απολογείται ο σταθμάρχης για την τραγωδία στα Τέμπη

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε σήμερα, Κυριακή, ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο 59χρονος σταθμάρχης επρόκειτο να απολογηθεί το Σάββατο, ωστόσο πήρε προθεσμία για σήμερα, καθώς ο δικηγόρος του δήλωσε πως έχουν υπάρξει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Στέφανο Παντζαρτζίδη «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε. Υπήρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία.»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet, ο σταθμάρχης έφτασε στην ανακρίτρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η απολογία του αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 59χρονος φέρεται να είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα, φέρεται να ψέλλισε μετά τη σύλληψή του: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…», όπως ανέφερε η ΕΡΤ.

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έχει αναλάβει την ευθύνη, στο πλαίσιο που του αναλογεί, παρότι αρχικά υποστήριξε ότι το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του συστήματος.

Σχετικές ειδήσεις