ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βόλος: Υπέκλεψε κωδικούς πιστωτικών καρτών και αγόρασε προϊόντα 10.000 ευρώ

Βόλος: Υπέκλεψε κωδικούς πιστωτικών καρτών και αγόρασε προϊόντα 10.000 ευρώ
Pixabay

To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 23χρονο σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και με όρο να αποζημιώσει μερικώς το θύμα.

Θύμα απάτης έπεσε δικηγόρος του Βόλου, τα στοιχεία καρτών του οποίου, απέκτησε ένας νεαρός με αναπηρία από τη Θεσσαλονίκη μέσω dark web και, αφού δεν μπόρεσε να κάνει ανάληψη χρημάτων, έκανε 21 αγορές αντικειμένων αξίας 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ένας 23χρονος κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς πιστωτικών καρτών και προχώρησε αγορές αξίας 10.250 ευρώ, μεταξύ των οποίων και ενός iphone.

To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και με όρο να αποζημιώσει μερικώς το θύμα.

Ο κατηγορούμενος παραβρέθηκε στη δίκη και παραδέχτηκε την πράξη του. Ο 23χρονος αποπειράθηκε τέσσερις φορές να κάνει ανάληψη χρημάτων, χωρίς επιτυχία και έτσι προχώρησε στις αγορές. Οι 21 αγορές έγιναν στο διάστημα 31 Αυγούστου του 2020 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος είχε καταφέρει να «κλωνοποιήσει» το κινητό τηλέφωνο του δικηγόρου, με αποτέλεσμα να δέχεται με sms τους extra κωδικούς για την έγκριση των συναλλαγών και την ολοκλήρωση των αγορών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο δικηγόρος είχε δει το κινητό του τηλέφωνο να «νεκρώνει» για αρκετές ώρες το επίμαχο διάστημα, τον Αύγουστο του 2020.