ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξάρθρωση κυκλώματος τρομοκρατίας: Αυτό είναι το εστιατόριο που θα χτυπούσαν στην Αθήνα

Εξάρθρωση κυκλώματος τρομοκρατίας: Αυτό είναι το εστιατόριο που θα χτυπούσαν στην Αθήνα
Στην «καρδιά» της πρωτεύουσας είχαν στόχο να χτυπήσουν οι τρομοκράτες...
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ένα πασίγνωστο εβραϊκό εστιατόριο στην «καρδιά» της Αθήνας είχε  στόχο να χτυπήσει το κύκλωμα τρομοκρατίας που εξάρθρωσαν οι ελληνικές Αρχές. Πώς έφτασαν στα ίχνη των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Βίντεο/Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Την αποτροπή ενός σοβαρού τρομοκρατικού χτυπήματος κατάφεραν οι ελληνικές Αρχές, καθώς εξάρθρωσαν κύκλωμα που ετοίμαζε επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για εστιατόριο στην περιοχή του Ψυρρή, στο οποίο συχνάζουν επιφανή μέλη της εβραϊκής κοινότητας στην πρωτεύουσα, και ήταν στόχος των τρομοκρατών.

Δείτε εικόνες από το εστιατόριο:

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το κύκλωμα ετοίμαζε επίθεση με αέρια, επίθεση με βαρύ οπλισμό για την αφαίρεση ζωών αθώων πολιτών και χρήση εκρηκτικών με στόχο να προκαλέσει σωρεία θυμάτων. Στόχος ήταν να πληγεί ένας χώρος με ισχυρό συμβολισμό τόσο για το Ισραήλ όσο και για την Αθήνα, δημιουργώντας ζητήματα ασφάλειας αλλά και προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Οι δύο συλληφθέντες, Πακιστανοί ηλικίας 29 και 27 ετών, παρακολουθήθηκαν από τις Αρχές από τον Φεβρουάριο τόσο σε χώρους στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, σε Ζάκυνθο και Σπάρτη όπου δούλευαν ως εργάτες γης.

Στην Αθήνα διέμεναν σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ομόνοιας, στο οποίο μπαινόβγαιναν αρκετά πρόσωπα. Αυτό έχει κάνει και τις Αρχές να υποψιάζονται πως οι δύο τους επιχειρούσαν τη στρατολόγηση περαιτέρω ανθρώπων στο εγχείρημά τους, έτσι ώστε αυτό να στεφθεί με επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε άμεσα καθώς ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν στην τελευταία φάση του σχεδίου τους και να πραγματοποιήσουν το χτύπημα.

Οι δύο συλληφθέντες, μετά την παρουσία τους στον Ανακριτή, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα).

Ωστόσο, ασκήθηκε και ποινική δίωξη κατ’ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις