ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιατί η Ελλάδα έγινε στόχος των Πακιστανών τρομοκρατών

Γιατί η Ελλάδα έγινε στόχος των Πακιστανών τρομοκρατών
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Οι αποκαλύψεις για τη δράση των δύο Πακιστανών στην Ελλάδα και ο λόγος που η χώρα μας έγινε στόχος τρομοκρατών.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση των τρομοκρατών στην Ελλάδα, οι οποίοι είχαν ως στόχο το μακελειό σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Η επιχείρηση «Υάκινθος» στέφθηκε με επιτυχία, οι δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν και απετράπη το αιματοκύλισμα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα στοιχεία που έδωσαν από το Ισραήλ και συνέβαλαν στη σύλληψη των τρομοκρατών. Επίσης, αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα του εγκεφάλου του τρομοκρατικού κυκλώματος, ο οποίος μένει μόνιμα στο Ιράν και από εκεί έδινε οδηγίες στους Πακιστανούς.

Η Πρεσβεία του Ιράν στο άκουσμα των ειδήσεων πέρασε στην αντεπίθεση και αρνείται τις κατηγορίες. «Η Πρεσβεία της Ι. Δ. του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του Ιράν. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάρια τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση», αναφέρεται σε ανάρτηση της πρεσβείας.

Από την άλλη πλευρά, το Ισραηλ δίνει συγχαρητήρια και η ΕΥΠ με την Ελληνικη Αστυνομία, ενώ η εξάρθρωση του κυκλώματος «πρωταγωνιστεί» τόσο στα εβραϊκά όσο και στα πακιστανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με εβραϊκά ΜΜΕ, εκτός από τους δύο συλληφθέντες, τον 27χρονο Χαϊντέρ και τον 29χρονο Χουσεΐν, η τρομοκρατική οργάνωση προσπάθησε να στρατολογήσει τουλάχιστον άλλους 15 Πακιστανούς, αλλά και Αλβανούς βαρυποινίτες, αναζητώντας οπλισμό και επαγγελματίες εκτελεστές.

Η σύνδεση με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος εδώ και 35 χρόνια, από το 1988.

Δεν ήταν ποτέ στις χώρες - «στόχους» των τζιχαντιστών αλλά ούτε και της Αλ Κάιντα. Το σχέδιο όμως των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν, εγείρει ανησυχία και ερωτήματα για τους λόγους που η χώρα μας έγινε στόχος τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η δυσχέρανση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει βάλει τη χώρα στο στόχαστρο του ρωσοϊρανικού άξονα, με αποτέλεσμα τρομοκράτες να βάζουν και την Ελλάδα στο στόχαστρο πιθανών επιθέσεων.

Το θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη

Την ίδια ώρα αποκαλύπτονται και άλλες πληροφορίες για το πώς οι Αρχές έφτασαν στο να εξαρθρώσουν το δίκτυο. Όπως αναφέρεται, το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», «ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ είχαν συνδέσει εκείνο το σχέδιο επίθεσης με την Al Quds που θα μπορούσε να περιγραφεί ως η διεύθυνση Πληροφοριών των «Φρουρών της Επανάστασης». Αφορμή για τα παραπάνω γεγονότα φέρεται να είχε αποτελέσει η δολοφονία, στις 23 Μαΐου 2022, Ιρανού αξιωματούχου στην Τεχεράνη. Επρόκειτο για τον Σαγιάντ Χοντάι, συνταγματάρχη των «Φρουρών της Επανάστασης» που εκτελέστηκε με πέντε σφαίρες κοντά στο σπίτι του στην Τεχεράνη. Το επόμενο πρωί ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσίν, είχε δημοσίως δηλώσει ότι το Ιράν θα έπαιρνε εκδίκηση για τη δολοφονία του Χοντάι».

Στο μεταξύ στη δημοσιότητα βγήκαν και οι φωτογραφίες των τρομοκρατών, ενώ οι συνομιλίες τους στα κινητά τηλέφωνα μπήκαν στο στόχαστρο της Αστυνομίας.

Σε έναν από τους διαλόγους των τρομοκρατών φαίνεται ο καθοδηγητής τους να αναφέρει: «Δύο-τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία».

Ο 27χρονος φέρεται να απαντά: «Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω σε χώρο σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα».

Απαντά ο καθοδηγητής: «Να γίνει δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο. Το καταλαβαίνεις;» και απαντά 27χρονος «θα γίνει. Σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο».

Ο καθοδηγητής απαντάει ξανά: «Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται καθαρά στο βίντεο».

Οι Πακιστανοί είχαν ολοκληρώσει την κατόπτευση του χώρου και ετοιμάζονταν να στρατολογήσουν κι άλλους τζιχαντιστές. Μάλιστα, θα πληρώνονταν 16.000 ευρώ για κάθε θύμα.

Σχετικές ειδήσεις