ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μπράβος του Πειραιά: Οι 6 αστυνομικοί, ο «Αυγουλάς» και τα κέρδη 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

Μπράβος του Πειραιά: Οι 6 αστυνομικοί, ο «Αυγουλάς» και τα κέρδη 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

Παλιοί και νέοι της νύχτας, επίορκοι αστυνομικοί και άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας, είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους, εξαπατώντας και απειλώντας δεκάδες πολίτες αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. 

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται πριν από 3 χρόνια όταν το θύμα έκανε καταγγελία στα Γιάννενα.

Οι δικαστικές αρχές ερευνώντας την υπόθεση έπεσαν πάνω σε ονόματα της Αθήνας κι έτσι έστειλαν την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όσο οι αρχές έψαχναν τόσο έπεφταν πάνω σε γνώριμα πρόσωπα από το παρελθόν ενώ αποκαλύφθηκε και η εμπλοκή συναδέλφων τους.

Στο τμήμα εκβιαστών χειρίστηκαν την υπόθεση με απόλυτη μυστικότητα και κατάφεραν να βάλουν στη θέση τους όλα τα κομμάτια του πάζλ.

Πολίτες ο ένας μετά τον άλλον προχωρούσαν σε καταγγελίες για χρήματα που είχαν δώσει σε μέλη της εγκληματικής ως... επένδυση και όταν ερχόταν η ώρα να εισπράξουν, έπαιρναν το απόλυτο μηδέν. Ζητούσαν τα χρήματα τους και αντί για αυτά δέχονταν απειλές από «φουσκωτούς» ενώ άλλες φορές πολίτες που δανείζονταν χρήματα από μέλη της εγκληματικής και καθυστερούσαν να τα επιστρέψουν έρχονταν αντιμέτωποι με μπράβους και... αστυνομικούς.

Ανάμεσα στα 64 μέλη, υπάρχουν 5 γυναίκες, ένας δικηγόρος κι ένας με το παρατσούκλι «Αυγουλάς» .Ο κάθε ένας είχε κι έναν ρόλο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα μέλη για να πείθουν τα θύματα εμφανίζονταν ως άνθρωποι με διασυνδέσεις στην υψηλή κοινωνία. Έλεγαν ότι δήθεν γνωρίζουν πολιτικούς, δικαστές και διευθυντές τραπεζών.

Οι 6 αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, τρεις εκ των οποίων είναι αδέρφια μεταξύ τους παρείχαν στην οργάνωση πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά τους όπως και ενημέρωση στην περίπτωση που κάποια από αυτά είχαν απευθυνθεί στις αρχές. Επιπλέον προέκυψε ότι οι δύο εκ των αστυνομικών συμμετείχαν με την φυσική τους παρουσία σε απάτες και εκβιασμούς. Φυσικά όλοι με το... αζημίωτο.

Η υπόθεση από τις 12 Απριλίου βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις.

Σχετικές ειδήσεις