ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ένας από τους συλληφθέντες προσπάθησε να χτίσει άλλοθι

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ένας από τους συλληφθέντες προσπάθησε να χτίσει άλλοθι
Να δικαιολογήσει την παρουσία τους στην περιοχή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, προσπάθησε ένας από τους συλληφθέντες.
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνομιλία ενός από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ με συγγενικό του πρόσωπο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr. Πώς προσπάθησε να «χτίσει» άλλοθι ο κατηγορούμενος και πώς τον «έκαψαν» οι καταθέσεις των υπαλλήλων της εταιρίας καθαρισμού.

Φαίνεται πως το λευκό βαν, φωτογραφίες του οποίου ήρθαν στη δημοσιότητα, το οποίο ανήκε σε εταιρεία καθαρισμού ήταν ένα από τα «κλειδιά» της εξιχνίασης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι κινήσεις του οχήματος στην περιοχή του Αλίμου, όπου έγινε και η δολοφονία του δημοσιογράφου, ήταν αυτές που οδήγησαν τους αστυνομικούς στα πρόσωπα που έχουν ήδη πέσει στα χέρια των Αρχών. Ένας εκ των συλληφθέντων ήταν ιδιοκτήτης αλλά και κατά κύριο λόγο οδηγός του οχήματος.

Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το βαν να έχει κινηθεί στον Άλιμο, ο ίδιος προσπάθησε να «θολώσει» τα νερά σχετικά με το όχημα και αν το οδηγούσε ο αδερφός του. Πλην, όμως, οι καταθέσεις των υπαλλήλων της εταιρείας καθαρισμού που είχε η σύντροφός του, με ουσιαστικό ιδιοκτήτη και «αφεντικό» τον Ε.Λ., ήταν αυτές που τους «έκαψαν». Ο Ι.Λ. φαίνεται, μάλιστα, να έχει προσπαθήσει ακόμα και την ύστατη στιγμή να «χτίσει» άλλοθι έτσι ώστε να αποφύγει τη σύλληψη και τις κατηγορίες.

Το Newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας μία συνομιλία του Ι.Λ. με συγγενικό του πρόσωπο, τη Μ.Λ., στην οποία προσπαθεί διαρκώς να αναφέρει πως ο ίδιος και ο αδερφός του είχαν κινηθεί στην περιοχή του Αλίμου για δουλειές της εταιρείας. Εκείνη παραξενεύεται καθώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Παρότι ο Ι.Λ. επιμένει ότι ο αδερφός του πήρε δουλειά στην περιοχή, η Μ.Λ. συνεχίζει να το αρνείται κατηγορηματικά και διαλύει την προσπάθειά του για να χτιστεί το άλλοθι.

Η αποκαλυπτική συνομιλία

Λ. Ι.: Μετά είχαμε επιχειρήσει να ανοιχτούμε εκεί. Ο Σ. έχει πάρει δουλειές. Εγώ δεν έχω πάρει εκεί. Το να πάω εκεί για μια δουλειά όμως εκεί δεν λέει.

Μ. Λ.: Δεν μας συμφέρει εμάς.

Λ. Ι: Όχι.

Μ Λ.: Εγώ δεν μπορώ να πάρω της Α.; Μου έχει το πει η Α.. Δεν με συμφέρει να πάρω μία.

Λ. Ι: Μοιράζαμε φυλλάδια συνεχόμενα με τον Σ. συνεχόμενα.

Μ. Λ.: Να πάω εγώ εκεί κάτω παιδί μου το αμάξι. Κατάλαβες;

Λ. Ι.: Η Α. που μένει;

Μ. Λ.: Άλιμο. Εμένα μου το έχει πει η Α. πόσες φορές.

Λ. Ι.: Μα ο Σ. έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

Μ. Λ.: Στον Άλιμο;

Λ. Ι.: Ναι.

Μ. Λ.: Όχι καλέ ποιος τα λέει αυτά.

Λ. Ι.: Εγώ ποιος τα λέω; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.

Μ. Λ.: Άλλο είναι μέσα ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από.. Στον Άλιμο δεν έχει.

Λ. Ι.: Και από φυλλάδια έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

Μ. Λ.: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο στο λέω εγώ από εκεί δεν έχει.

Λ. Ι.: Ναι.

Μ. Λ.: Όχι όχι όχι.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι δύο συλληφθέντες

Νωρίτερα το Σάββατο (29/4), προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη, 3 Μαΐου, έλαβαν τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 40 και 48 ετών, οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή, όπου ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Αποχώρησαν περίπου στη μία το μεσημέρι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ενώ αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν οι συνήγοροι οικογένειας Καραϊβάζ, Σπύρος Χαριτάτος και Ρόη Παυλέα.

Σχετικές ειδήσεις