ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το βαν που «έκαψε» τους συλληφθέντες και η άκρη του νήματος

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το βαν που «έκαψε» τους συλληφθέντες και η άκρη του νήματος

Γιώργος Καραϊβάζ: Άλλα τρία άτομα, εκτός από τους δύο συλληφθέντες, φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Θέμα τιμής για τις Αρχές να φτάσουν ως τον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση.

Η επιγραφή στο λευκό βαν, καθώς και η πινακίδα κυκλοφορίας του, που καταγράφηκαν από κάμερα κυκλοφορίας τόσο την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ όσο και μία ημέρα πριν, σε συνδυασμό με το σκούτερ των εκτελεστών, οδήγησε τη Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών στις συλλήψεις των δύο αδερφών, 40 και 48 ετών.

Οι δύο συλληφθέντες παρέμειναν το Σάββατο (29/4) για περισσότερο από μία ώρα στα κτήρια των δικαστηρίων στην οδό Ευελπίδων. Αφού παρουσιάστηκαν στον ανακριτή, ζήτησαν και πήραν προθεσμία έτσι ώστε να απολογηθούν την Τετάρτη (3/5), στις 10:00 το πρωί. Αμφότεροι έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν, όπως αναφέρθηκε και στην επίσημη ενημέρωση που διεξήγαγε η ΕΛΑΣ για την υπόθεση το πρωί του Σαββάτου (29/4), ενώ για τον 40χρονο όπως προέκυψε από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής αναφέρθηκε πως εμπλέκεται και στη δολοφονία πρώην πυγμάχου στο Γαλάτσι το 2021.

Το βαν που «έκαψε» τους συλληφθέντες, ανήκει σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τη Νίκαια η οποία για φορολογικούς λόγους εμφανίζει ως ιδιοκτήτρια την 34χρονη σύντροφο του 48χρονου συλληφθέντα. Σε έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στις 10 Απριλίου, ο ίδιος ήταν στην έδρα της επιχείρησης και παρουσιάστηκε ως υπεύθυνός της. Το όχημα φαίνεται πως χρησιμοποιούταν από τον ίδιο τον 48χρονο και από δύο υπαλλήλους, εκ των οποίων ο ένας άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο δεύτερος υπάλληλος στην κατάθεσή του υποστήριξε πως την ημέρα της εκτέλεσης εργαζόταν με άλλο όχημα της εταιρίας.

Στη δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο, συμπεριλαμβάνονται άλλα τρία άτομα. Για την ώρα, όμως, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να προχωρήσει η ΕΛΑΣ σε συλλήψεις. Η έρευνα, όμως, συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις. Στοίχημα για τις Αρχές είναι να καταφέρουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος και να βρουν αυτούς που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου για τον Γιώργο Καραϊβάζ.

«Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έρθουν επιπλέον στοιχεία στη διάθεση της ΕΛΑΣ και κυρίως στην κρίση εισαγγελέα και ανακριτή», ανέφερε ο εκ των δικηγόρων της οικογένειας Καραϊβάζ, Σπύρος Χαριτάτος. «Αφού ξεκίνησε, θεωρώ ότι θα κλείσει ο κύκλος αυτός και όλοι οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Γιώργου, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανέφερε η σύζυγος του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Σχετικές ειδήσεις