ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αρνείται τα πάντα ο 40χρονος συλληφθείς - «Θα μπουν δύο αθώοι στη φυλακή»

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αρνείται τα πάντα ο 40χρονος συλληφθείς - «Θα μπουν δύο αθώοι στη φυλακή»

Ένας εκ των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ μιλά μέσα από τα κρατητήρια και αρνείται την εμπλοκή του στο έγκλημα.

« Οι δολοφόνοι του κυρίου Καραϊβάζ θα μείνουν ελεύθερο και θα μπουν δύο αθώοι στη φυλακή με οικογένειες», υποστηρίζει ένα από τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 40χρονος που κατηγορείται ότι συμμετείχε στο στυγερό έγκλημα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στον Άλιμο, μίλησε μέσα μέσα από τα κρατητήρια στον Alpha και ισχυρίζεται πως είναι αθώος.

«Θα αποδείξω, δεν υπάρχω πουθενά, σαν οντότητα, σαν τίποτα στις δικογραφίες», λέει ο 40χρονος ο οποίος μαζί με τον 48χρονο αδερφό του θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν.

Ειδικά για την απολογία του ο 40χρονος είπε: «Ο κόσμος θα τις διαβάσει, θα την ανεβάσω τη δικογραφία μου να τη διαβάσει όλος ο κόσμος. Γελάω δυστυχώς. Θέλω να μου πουν την Τετάρτη που θα περάσω Ανακριτή και Εισαγγελέα ποια είναι τα στοιχεία που με προφυλακίζουν, τίποτα άλλο. Αλλά οι δολοφόνοι του κυρίου Καραϊβάζ θα μείνουν έξω».

Σημειώνεται ότι έχουν εκδοθεί δύο εντάλματα μέχρι στιγμής για τον 40χρονο, ένα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και δεύτερο για την εν ψυχρώ εκτέλεση πυγμάχου στην περιοχή του Γαλατσίου.

Μιλούν» τηλέφωνα και βίντεο - Πλησιάζει τον ηθικό αυτουργό η ΕΛΑΣ

Τον ηθικό αυτουργό που πλήρωσε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αναζητούν οι Αρχές.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για γνωστό ποινικό αλλά για να καταλήξουν στη σύλληψή του πρέπει να «δέσουν» με κάθε λεπτομέρεια την υπόθεση.

Άλλωστε, η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εμφανίζεται πεπεισμένη ότι σκότωσαν τον σύζυγό της είτε γιατί έγραψε κάτι που ενόχλησε είτε γιατί τα στοιχεία που θα έδιναν για κάποιους θα τους οδηγούσαν στη Δικαιοσύνη.

Οι αρχές αναζητούν στοιχεία με τα οποία θα πραγματωθούν ποινικές διώξεις και για τους τρεις ασύλληπτους εμπλεκόμενους της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ ταυτόχρονα οι δύο σελλυφθέντες αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην εκτέλεση.

Μπορεί, βεβαίως, τα δύο χρόνια αυτά έρευνας να φαίνονται πολλά, όπως ανάφερε και η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, όμως, όπως εξήγησε η ίδια «οι άνθρωποι του τμήματος ανθρωποκτονιών προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις αυτών των ανθρώπων». Υπάρχουν περισσότερα από 300 βίντεο, αναλύσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, μαρτυρίες και συσχετισμοί με άλλες υποθέσεις - και όλα βοήθησαν, ώστε να αρχίσουν τα κομμάτια του παζλ να ενώνονται και να παραδοθούν στην εισαγγελέα, η οποία και άσκησε ποινικές διώξεις για τους δύο αδερφούς, 40 και 48 ετών.

Το χρονικό της έρευνας

Οι αρχές πραγματοποίησαν εξ αρχής την ερευνα αναλύοντας βήμα - βήμα υλικό από διαφορετικές κάμερες. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το πρώτο βίντεο που κατάφεραν να βρουν και να πάρουν ήταν δύο μέρες μετά τη δολοφονία, ενώ λίγο αργότερα πήραν και ένα δεύτερο βίντεο.

Από το σύνολο του οπτικού υλικού οι αρχές κατάφεραν, λοιπόν, να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο των εκτελεστών με το σκούτερ αλλά και την παράλληλη κίνηση ενός λευκού βαν - το οποίο ουδέποτε δεν είχε απόσταση από το πρώτο άνω των πέντε δευτερολέπτων.

Στο σημείο εκτέλεσης φτάνει μόνο το σκούτερ αλλά κατα τη διαφυγή τους φαίνεται να φεύγουν και τα δύο οχήματα μαζί, ώσπου βρίσκουν μία εταιρεία καθαρισμού. Οι αστυνομικοί του τμήματος ανρθωποκτονιών αποφάσισαν να επισκεφτούν την εταρεία παριστάνοντας αστυνομικούς τηςοικονομικής αστυνομίας με απώτερο σκοπό να ελέγξουν τα βιβλία της εταρείας. Κατά τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκε, ωστόσο, ότι την επίμαχη ώρα της δολοφονίας δεν υπάρχουν δουλειές της εταιρίας στον Άλιμο.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές αποκαλύπτουν δύο κινητά τηλέφωνα, λεγόμενα «πακιστανικά». Από αυτά οδηγούνται στον ιδιοκτήτη του καταστήματος που δίνει αυτά τα πακιστανικά τηλέφωνα, ο οποίος συμπτωματικά είναι γνωστός με τα υπόλοιπα τρία άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία αλλά για τα οποία δεν έχει, προς το παρόν, εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Ανάμεσα σε αυτά τα τρία άτομα ο ένας είναι πολύ γνωστός «νονός» της νύχτας που εκτίει μεγάλη ποινή φυλάκισης.