ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο ανήλικος που έπεσε θύμα βιασμού σε σωφρονιστικό κατάστημα

Κρήτη: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο ανήλικος που έπεσε θύμα βιασμού σε σωφρονιστικό κατάστημα
Pexels

Άγριους ξυλοδαρμούς και ομαδικούς βιασμούς καταγγέλλει ο 17χρονος από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος για περίπου έξι μήνες παρέμεινε έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων.

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο ανήλικος ο οποίος καταγγέλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα νέων .Ο 17χρονος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Το θύμα έχει κατονομάσει τους δράστες. Πρόκειται για 2 Αφγανούς, 2 Πακιστανούς κι έναν Σύριο, όλοι ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας έχει αποφυλακιστεί. Όπως καταγγέλει το παιδί όλα γίνονταν μέσα στο Κατάσταση Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας στον Αλμυρό του Βόλου. Ο 17χρονος μπήκε στη φυλακή πριν από 6 μήνες καθώς είχε αποπειραθεί να πνίξει την αδερφή του.

Στην αρχή δέχθηκε βίαιο ξυλοδαρμό από την ομάδα των 5, μάλιστα όπως καταγγέλει η μητέρα του χρειάστηκε να μεταφερθεί και στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια άρχισαν να του αρπάζουν τα ρούχα και τα χρήματα μέχρι που οι φερόμενοι δράστες άρχισαν να ασελγούν σε βάρος του. Ζούσε έναν εφιάλτη σχεδόν καθημερινά , όμως όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του δεν μιλούσε καθώς φοβόταν. Φοβόταν ακόμα και μην βρεθεί νεκρός και χωρίς να πει κουβέντα βίωνε τη φρίκη. Ολα αυτά μέχρι που αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο. Εκείνη την ημέρα μην αντέχοντας άλλο αποκάλυψε τα πάντα στην μητέρα του. Η γυναίκα δεν μπορούσε να πιστέψει το τι άκουγε και από την άλλη προσπαθούσε να διαχειριστεί τον πόνο του παιδιού της.

Ο ανήλικος έχει υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση ενώ έχει μιλήσει και σε παιδοψυχολόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε διαφορετικά κελιά, το πιθανότερο είναι να κληθούν από την Εισαγγελία για να δώσουν εξηγήσεις

Μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνου Παπαθανασίου , έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Σχετικές ειδήσεις

Κρήτη: Πειθαρχική έρευνα έπειτα από την καταγγελία 17χρονου για βιασμό σε κελί

Φονικό στα Ανώγεια: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον Μανώλη Καλομοίρη – Το ξέσπασμα της μάνας του Ξυλούρη

Κρήτη: «Εμένα πέθανε το παιδί μου» - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Μελίνας

Σχετικές ειδήσεις