ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άρτα: Αυτά είναι τα αίτια θανάτου του μωρού - Έμεινε σχεδόν 8 ώρες στο αυτοκίνητο

Άρτα: Αυτά είναι τα αίτια θανάτου του μωρού - Έμεινε σχεδόν 8 ώρες στο αυτοκίνητο

Άρτα: Τραγωδία δίχως τέλος από τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους το οποίο ο πατέρας του ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο -  «Να μην το ζήσει άλλος άνθρωπος», τα λόγια του 37χρονου.

«Παγωμένη» είναι όλη η Ελλάδα, προφανώς και η τοπική κοινωνία στην Άρτα, από την αδιανόητη τραγωδία με τον θάνατο ενός βρέφους 5,5 μηνών το οποίο ο πατέρας του ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

H σορός βρέφους, έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου διεξάγεται η νεκροψία – νεκροτομή, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του μωρού καθώς και την ώρα που συνέβη το μοιραίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι η έλλειψη οξυγόνου και η θερμοπληξία, τα δύο αίτια που οδήγησαν στον θάνατο το βρέφος. Να σημειωθεί ότι αναμένεται να διεξαχθούν κι άλλες εξετάσεις στο μωρό.

Τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν, αφού ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Το αυτοκίνητο στο οποίο ξέχασε το μωρό ο 37χρονος

Το μοιραίο αυτοκίνητο, όπου ο 37χρονος πατέρας ξέχασε το ίδιο του το παιδί με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από βίντεο που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Την ίδια στιγμή, ο 37χρονος δείχνει να είναι «χαμένος» και τα πρώτα του λόγια αποτυπώνουν πλήρως και το μέγεθος της τραγωδίας. «Να μην ζήσει άλλος άνθρωπος τέτοιο πράγμα», φέρεται να έχει πει τις πρώτες στιγμές που αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί.

«Είχε μεγάλη αδυναμία στο παιδάκι…»

Οικογενειακή φίλη του ζευγαριού που έχασε το 5,5 μηνών βρέφος με αυτόν τον αδιανόητα τραγικό τρόπο, μίλησε στην ίδια εκπομπή του Alpha και αναφέρθηκε στον 37χρονο και τη σύζυγό του.

«Είχαμε χαρεί όλη με τη χαρά τους», ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «ο συγκεκριμένος πατέρας είχε τεράστια αδυναμία στο παιδάκι».

«Είναι αναίσθητος στο νοσοκομείο»

Ο θείος του 37χρονου τραγικού πατέρα, μίλησε για την αδιανόητη τραγωδία αναφέροντας πως ο ανιψιός του παραμένει στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, υποστήριξε πως για ακόμα μια φορά είχε χάσει τις αισθήσεις του. «Είναι αναίσθητος στο νοσοκομείο, το αγαπούσε πολύ το παιδί», είπε μεταξύ άλλων.

Αδιανόητο το δράμα στην Άρτα

Νωρίτερα, ο 37χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Στον 37χρονο πατέρα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από τον Εισαγγελέα, ενώ νωρίτερα αν και ήταν σε τραγική κατάσταση κλήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Η οικογένεια ζει δραματικές στιγμές ενώ και οι δύο γονείς μετά το συμβάν φέρεται να προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Η μητέρα του βρέφους είναι σε καταστολή και παρακολουθείται συνεχώς από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ζητάει συνέχεια το μωρό της.

Από την άλλη πλευρά ο πατέρας του μωρού βρίσκεται φρουρούμενος σε δωμάτιο το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του. Ο ανακριτής μετέβη νωρίτερα στο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει την κατάθεση του πατέρα.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

Το σημείο όπου είχε παρκάρει το ΙΧ ο 37χρονος ξεχνώντας μέσα το βρέφος

Πώς έγινε το μοιραίο

Για τουλάχιστον πέντε ώρες είχε ξεχάσει το 5 μηνών παιδί του στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου του ο 37χρονος πατέρας στην Άρτα με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του. Σκηνές ανθρώπινης τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης όπου μεταφέρθηκε το βρέφος, το οποίο δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν.

Μόλις η μητέρα του παιδιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει, οι υπεύθυνοι της είπαν ότι «το παιδί δεν ήρθε σήμερα στον σταθμό». Αμέσως κάλεσε έντρομη τον σύζυγό της και εκείνος της απάντησε: «Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο!».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Τρίτης ο πατέρας πήρε το κοριτσάκι για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Για άγνωστο λόγο εκείνος δεν το έπραξε. Στάθμευσε το αυτοκίνητο του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του ΙΧ του, πήρε το υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

Το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος ήταν σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται πολίτες, αλλά είχε φιμέ τζάμια.

Όταν η 27χρονη μητέρα του μόλις 5,5 μηνών βρέφους κάλεσε τον 37χρονο σύζυγό της για να ρωτήσει γιατί δεν πήγε το παιδί στο βρεφονηπιακό σταθμό, κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί, ωστόσο δεν περίμεναν την τραγική κατάληξη που θα είχε.

«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο» ήταν η απάντηση του πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος.

Ο πατέρας του βρέφους πήγε στο αυτοκίνητο, αλλά ήταν πλέον αργά. Το μόλις 5,5 μηνών αγγελούδι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του.

Σχετικές ειδήσεις