ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τραγωδία στην Άρτα: «Ο γιος μου έχει πάθει σοκ» λέει ο παππούς του βρέφους και πατέρας του 37χρονου

Τραγωδία στην Άρτα: «Ο γιος μου έχει πάθει σοκ» λέει ο παππούς του βρέφους και πατέρας του 37χρονου

Άρτα: Τραγωδία δίχως τέλος από τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους το οποίο ο πατέρας του ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο -  «Να μην το ζήσει άλλος άνθρωπος», τα λόγια του 37χρονου.

«Παγωμένη» είναι όλη η Ελλάδα, προφανώς και η τοπική κοινωνία στην Άρτα, από την αδιανόητη τραγωδία με τον θάνατο ενός βρέφους 5,5 μηνών το οποίο ο πατέρας του ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

H σορός βρέφους, έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου διεξάγεται η νεκροψία – νεκροτομή, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του μωρού καθώς και την ώρα που συνέβη το μοιραίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι η έλλειψη οξυγόνου και η θερμοπληξία, τα δύο αίτια που οδήγησαν στον θάνατο το βρέφος. Να σημειωθεί ότι αναμένεται να διεξαχθούν κι άλλες εξετάσεις στο μωρό.

Τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν, αφού ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Το βράδυ της Τρίτης (9/5) ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον 37χρονο πατέρα του μωρού ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή στο νοσοκομείο της Άρτας, ενώ σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους. Σήμερα ο 37χρονος μεταφέρθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς, με τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν λόγω της κατάστασής τους. Ο παππούς του μωρού και πατέρας του 37χρονου μίλησε στον Alpha, μην μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

«Δεν μπορεί ακόμα να… έχει πάθει σοκ. Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του. Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε στον παιδικό σταθμό συνήθως, αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες και δεν το πήγε. Δεν έχουν άλλα παιδιά. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου» δήλωσε ο πατέρας του 37χρονου.

Δείτε το βίντεο του Alpha

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Τρίτης ο πατέρας πήρε το κοριτσάκι για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Για άγνωστο λόγο εκείνος δεν το έπραξε. Στάθμευσε το αυτοκίνητο του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του ΙΧ του, πήρε το υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

Το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος ήταν σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται πολίτες, αλλά είχε φιμέ τζάμια.

Όταν η 27χρονη μητέρα του μόλις 5,5 μηνών βρέφους κάλεσε τον 37χρονο σύζυγό της για να ρωτήσει γιατί δεν πήγε το παιδί στο βρεφονηπιακό σταθμό, κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί, ωστόσο δεν περίμεναν την τραγική κατάληξη που θα είχε.

«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο», ήταν η απάντηση του πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος.

Ο πατέρας του βρέφους πήγε στο αυτοκίνητο, αλλά ήταν πλέον αργά. Το μόλις 5,5 μηνών αγγελούδι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του.

Άρτα: Αυτά είναι τα αίτια θανάτου του μωρού - Έμεινε σχεδόν 8 ώρες στο αυτοκίνητο

Άρτα: Αυτό είναι το αυτοκίνητο στο οποίο ξέχασε το μωρό ο 37χρονος

Άρτα: Το μήνυμα που στέλνει ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο - Εικόνες από το σημείο