ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Bullying σε 7χρονη στο Ηράκλειο: Οι αντιφάσεις, ο προβληματισμός των Αρχών και η στάση των γονέων

Bullying σε 7χρονη στο Ηράκλειο: Οι αντιφάσεις, ο προβληματισμός των Αρχών και η στάση των γονέων
Newsbomb.gr

Οι Αρχές εκτιμούν πως η 7χρονη λέει ψέματα για το bullying σε βάρος της σε δημοτικό σχολείο του Νέου Ηρακλείου. Οι γονείς από την άλλη πλευρά λένε μία διαφορετική ιστορία.

Σε πάνω από τρεις σοβαρές αντιφάσεις έπεσε η 7χρονη που ισχυρίστηκε ότι την έδεσαν και τη φίμωσαν μέσα στο σχολείο της. Οι αστυνομικοί εξ αρχής αντιμετώπισαν με προβληματισμό την υπόθεση καθώς, πέρα από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ποτέ σχοινί και ταινία, η μικρή άλλαξε την κατάθεσή της.

Η ΕΛΑΣ ξεκίνησε σήμερα (26/5) την έρευνα για την υπόθεση bullying σε βάρος της 7χρονης σε δημοτικό σχολείο του Νέου Ηρακλείου. Η ανήλικη κατέθεσε παρουσία παιδοψυχολόγων και όπως ανέφερε ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας έπεσε σε πολλές αντιφάσεις.

Ο κ. Μπαλάσκας επεσήμανε ότι από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει πως το παιδί λέει ψέματα, ενώ δεν έχει καταγγελθεί τίποτα. Ωστόσο, σημείωσε πως όλα ερευνώνται και η ΕΛΑΣ θα παραλάβει τη μήνυση κατά αγνώστων και θα γίνει έρευνα όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει. Ανέφερε, δε, ότι από το περιβάλλον του παιδιού στο σχολείο κανένας δεν γνώριζε τίποτα, ούτε οι δάσκαλοι ούτε οι φίλοι της.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας υπήρχε μία αντιπαλότητα με κάποιους συμμαθητές της. Μία από τις αντιφάσεις στην κατάθεσή της ήταν ότι της είχαν δώσει τα χέρια και της είχαν κλείσει το στόμα και τα μάτια και δεν μπορούσε να κουνηθεί και από την άλλη πλευρά είπε ότι κατάφερε να λυθεί μόνη της.

«Αν βρεθεί κάτι θα ανατραπούμε όλοι εμείς και θα δικαιωθεί το παιδάκι», είπε ο αστυνομικός.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά... οι γονείς δεν θα κινηθούν νομικά

Νωρίτερα, οι γονείς του παιδιού είπαν στο Newsbomb.gr πως η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο δεν θέλησαν να προβούν σε κάποια περαιτέρω δήλωση.

Ωστόσο, ο πατέρας του παιδιού βγήκε στη συνέχεια σε διάφορα κανάλια και υποστήριξε τους ισχυρισμούς της 7χρονης, λέγοντας πως αγόρια τα οποία δεν γνωρίζει η 7χρονη την πήγαν με τη βία στις τουαλέτες και στη συνέχεια την έδεσαν σχοινί και τη φίμωσαν με ταινία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μαζί με τη μικρή μετέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης στη ΓΑΔΑ όπου κατήγγειλαν την επίθεση. Όμως, ο πατέρας του παιδιού είπε στον Alpha ότι «δεν θα κινηθούμε νομικά εναντίον κάποιου παιδιού και του σχολείου. Δεν μπορείς να κυνηγήσεις ένα 10χρονο».

Όπως είπε, «ενημερώθηκα από τη μητέρα της ότι το παιδί ήταν δεμένο και φιμωμένο στις τουαλέτες των αγοριών. Παιδιά μεγαλύτερης τάξης την τράβηξαν με τη βία. Το ένα αγοράκι είπε ότι δεν είναι σωστό αυτό και αποχώρησε».

Για τις κινήσεις που έκαναν οι ίδιοι ο πατέρας είπε, ότι απευθύνθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου και τόνισε πως η 7χρονη είναι ένα παιδί που δεν θα μπορούσε να πει ψέματα.

«Αν έχει φτάσει σε σημείο να βγάλει τέτοιο σενάριο από το μυαλό του, τότε πραγματικά έχω μια διάνοια», είπε για την κόρη του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον ισχυρισμό μιας δασκάλας ότι η μικρή έλεγε ψέματα από παλιά, ο πατέρας τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως υπάρχει απόδειξη καθώς είχε υπόλειμμα από ταινία στο πρόσωπό της.

Τέλος, ανέφερε ότι το παιδί αυτή την ώρα είναι με παιδοψυχολόγο και θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση.

Δεν βρέθηκε ούτε σχοινί ούτε ταινία - Ο προβληματισμός των Αρχών

Μετά τη σοκαριστική καταγγελία, στο σχολείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ερευνώντας τον χώρο, δεν βρήκαν ούτε το σχοινί ούτε την ταινία με την οποία η 7χρονη είχε βρεθεί από συμμαθήτριές της, όπως ισχυρίστηκε, οι οποίες φέρεται να την έλυσαν και να τα πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα μέσα στο σχολικό ή οικογενειακό περιβάλλον του και να θέλησε με αυτόν τον τρόπο το 7χρονο κοριτσάκι να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του ή ενδεχομένως τους φόβους του.

Ωστόσο, στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες του παιδιού που δείχνουν τις γρατσουνιές στο πρόσωπο της 7χρονης. Μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού περιέγραψε πώς ακριβώς έγινε η επίθεση. «Μαμά, έχει συμβεί κάτι. Θέλω όμως να στο πω στο σπίτι», είπε η 7χρονη στη μητέρα της όταν πήγε να την πάρει από το σχολείο.

«Ήμουν στη δουλειά μου και πήρε η μαμά του παιδιού να μου πει ότι η κόρη μας βρέθηκε στις τουαλέτες του σχολείου δεμένη και με ταινία στο στόμα. Όταν έφτασα στο σχολείο, ενημερώθηκα ότι το περιστατικό είχε συμβεί 2 ώρες νωρίτερα», ανέφερε ο πατέρας αρχικά.

«Της είπε το παιδί ότι ήταν δεμένο στα χέρια και με ταινία στο στόμα. Δεν ξέρω ποια παιδιά, παιδιά μεγαλύτερων τάξεων. Εκφοβισμός, bullying αλλά σε υπερθετικό βαθμό», είπε ο πατέρας του κοριτσιού.

«Έχει σημάδι από την ταινία στο πρόσωπο. Την έλυσαν φίλες της. Ήταν σε κατάσταση σοκ» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις