ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χειροπέδες σε «υπαλλήλους» της ΔΕΗ και «συντηρητές» ασανσέρ με πολυτελές «υπηρεσιακό» όχημα

xeiropedes
αρχείου Intime

Η συμμορία είχε καταφέρει να εξαπατήσει 8 θύματα ενώ συνολικά είχα αρπάξει χρήματα και κοσμήματα πάνω απο 230.000 ευρώ

Μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής μπήκε τέλος στη δράση συμμορίας που είχε γίνει ο τρόμος ηλικωμένων στα Νότια Προάστια.
Οι τρείς αδίστακτοι κακοποιοί είχαν αναλάβει δράση τους τελευταίους 3 μήνες.

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κινούνταν με το ....πολυτελές επιχειρησιακό τους όχημα στις γειτονιές της Ηλιούπολης, της Βούλας και της Γλυφάδας, αναζητώντας τα υποψήφια θύματά τους, τα οποία ήταν κυρίως ηλικιωμένοι. Τους προσέγγιζαν με την πρόφαση πως είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ ή συντηρητές ασανσέρ και τους έπειθαν να μπούν στα σπίτια τους. Ο ένας δράστης έπιανε τη συζήτηση με το θύμα και οι υπόλοιποι δύο αναλάμβαναν δράση.

Όταν δεν έβρισκαν χρήματα ή κοσμήματα τότε έλεγαν στα θύματα πως θα πρέπει να βάλουν σε ένα αλουμινόχαρτο ότι αξίας είχαν κρυμμένο έτσι ώστε να μην καταστραφεί απο τις εργασίες που θα έκαναν. Τα θύματα έπεφταν στην παγίδα και τους" έδιναν στο πιάτο" τη λεία.
Η συμμορία είχε καταφέρει να εξαπατήσει 8 θύματα ενώ συνολικά είχα αρπάξει χρήματα και κοσμήματα πάνω απο 230.000 ευρώ.

Η ασφάλεια τους πέρασε χειροπέδες χθες το μεσημέρι λίγα λεπτά αφότου επιχείρησαν να διαπράξουν μια ακόμα κλοπή απο σπίτι ηλικιωμένου στην Ηλιούπολη. Γείτονας αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απατεώνες και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και τους πέρασαν χειροπέδες. Μάλιστα ο ένας επιχείρησε να διαφύγει, έπεσε απο την σκάλα και τραυματίστηκε στο πόδι.