ΑΦΗΝΑΝ ΑΙΜΟΦΥΡΤΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ - ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έτσι δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών - Οι ξυλοδαρμοί, οι επαγγελματίες πυγμάχοι και οι αστυνομικοί

Έτσι δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών - Οι ξυλοδαρμοί, οι επαγγελματίες πυγμάχοι και οι αστυνομικοί

Το Newsbomb.gr φέρνει στο φως τις αδίστακτες πρακτικές των μπράβων της νύχτας, που ως εκβιαστές τρομοκρατούσαν τους επιχειρηματίες.

Πουλούσαν προστασία σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και τον τελευταίο καιρό είχαν απλώσει πλοκάμια και στα νότια προάστια για να αυξήσουν τον τζίρο τους...

Κατά μέσο όρο ζητούσαν 200 με 400 ευρώ από το κάθε κατάστημα για την προστασία που θα παρείχαν. Είχαν βάλει σκοπό να αναλάβουν τα ηνία της νύχτας σε Αργυρούπολη, Άλιμο και Γλυφάδα άλλωστε είχαν και τις.... πλάτες γι αυτό.

Ηταν "κάτω από τις φτερούγες" προσώπου της νυχτας αλλά είχαν και την κάλυψη επίορκων της ΕΛ.ΑΣ.

Θυμίζεται ότι η εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε χθες στην άσκηση ποινικής δίωξης για επτά κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις σε βάρος των επτά συλληφθέντων, που φέρονται ως μέλη κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε κυρίως στα νότια προάστια.

Οι επτά κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι κατά περίπτωση με τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβη, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παραβίασης του νόμου περί όπλων και της αντίστασης.

Μετά την άσκηση δίωξης οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν. Παράλληλα, έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης για την ίδια υπόθεση.

Το Modus Operandi

Όταν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις τους, τότε έπαιρνε σειρά ο ξυλοδαρμός. Άφηναν αιμόφυρτα στο έδαφος τα θύματα τους ενώ έκαναν γυαλιά καρδιά και τις επιχειρήσεις τους. Έναν πολίτη μάλιστα τον έστειλαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο, με τις πληροφοριες να αναφέρουν ότι η εντολή για τον ξυλοδαρμό δόθηκε από ζευγάρι αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ!

Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται ακόμα δύο αστυνομικοί οι οποίοι πληκτρολογούσαν στους υπηρεσιακους υπολογιστές πινακίδες οχημάτων που τους ζητούσαν οι εκβιαστες.

Τι αναφέρεται στη δικογραφία - Όλα τα χτυπήματα

Σεπτέμβριος του 2022: Πεντε μέλη της οργάνωσης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά των οχημάτων τους, προσέγγισαν κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στη Γλυφάδα. Ξυλοκόπησαν βίαια και προκάλεσαν βαριές σωματικές βλάβες στον ιδιοκτήτη αλλά και απλές σωματικές βλάβες στον υπάλληλο , ενώ παράλληλα προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο εσωτερικό τουκαταστήματος. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και αποχώρησαν από το σημείο.

Φεβρουάριος 2023: Εννέα μέλη της οργάνωσης μπούκαραν σε κλαμπ επί της Λεωφόρου Κύπρου στην Αργυρούπολη. Ένας εξ αυτών συνομίλησε για λίγα δευτερόλεπτα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και στη συνέχεια, ένα από τα μέλη τον γρονθοκόπησε βάναυσα με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει στο έδαφος. Ακολούθως, οι υπόλοιποι ξεκίνησαν αμέσως να προκαλούν φθορές στο κατάστημα, πετώντας σκαμπό προς τον χώρο του μπαρ, με αποτέλεσμα τη θραύση μπουκαλιών και τζαμιών. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε οχήματα, που είχαν σταθμεύσει σε χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων. Έπειτα ακολούθησε εισβολή σε καφετέρια με ναργιλέδες όπου χτύπησαν τον ιδιοκτητη και τράπηκαν σε φυγή.

Μάρτιος 2023: Έντεκα μπράβοι έχοντας διακριτούς ρόλους, προσέγγισαν μπαρ στην Αργυρούπολη αμέσως μετά την έναρξη της λειτουργίας του. Οι δράστες με την παρουσία τους και τη στάση τους, προκάλεσαν τρόμο στον ιδιοκτήτη και τους λοιπούς παρευρισκόμενους θαμώνες. Το αρχηγικό μέλος,συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη και απαίτησε από αυτόν εκβιαστικά την καταβολή 200 ευρώ κάθε μήνα, για την «παροχή προστασίας» του καταστήματος του.

Και αυτές είναι μόνον κάποιες από τις επιθέσεις τους. Οι μπράβοι οι οποίοι θεωρούνται από τους πιο σκληρούς, είχαν επίσης αναλάβει την προστασία επιχειρήσεων στην Ομόνοια, την Πλατεία Αττικής και το Γκάζι.

Πληροφοριες αναφέρουν ότι εκτός από τα χρήματα που έπαιρναν απαιτούσαν από τους επιχειρηματίες να προσλαβουν ως φυλακες στα μαγαζιά που "προστάτευαν" τουλάχιστον ένα μέλος της οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις