ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Φιλαδέλφεια: Γιατί «ξηλώθηκαν» οι πέντε αξιωματικοί – Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ

Νέα Φιλαδέλφεια: Γιατί «ξηλώθηκαν» οι πέντε αξιωματικοί – Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνεχίζονται οι καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ με τους αξιωματικούς που έχουν απομακρυνθεί για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή να φτάνουν στους 12 και έπεται συνέχεια…

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, είχε προαναγγείλει ότι δεν θα σταματούσαν στις πρώτες επτά οι «καρατομήσεις» των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για το φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η κάθοδος των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τα αιματηρά επεισόδια και η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή ήταν δεδομένο ότι θα έφερναν ντόμινο εξελίξεων και στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε ΕΔΕ – η οποία είναι σε εξέλιξη – έτσι ώστε να υπάρξει ο καταμερισμός των ευθυνών.

Το απόγευμα του Σαββάτου (26/8), λοιπόν, ανακοινώθηκε επίσημα από το αρχηγείο ότι «ξηλώθηκαν» άλλοι πέντε αξιωματικοί. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega είχαν κληθεί σε απολογία οκτώ αξιωματικοί, εκ των οποίων απομακρύνθηκαν οι πέντε. Η απολογία του πρώην διευθυντή Αθλητικής Βίας θα γίνει την Κυριακή ενώ αναμένονται και περαιτέρω ενέργειες στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ σύμφωνα και με την ανακοίνωση του αρχηγείου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, απομακρύνονται αξιωματικοί οι οποίοι δεν πήραν κανένα μέτρο για να σταματήσουν την επέλαση των Κροατών χούλιγκανς ενώ φέρονται να γνώριζαν τι συμβαίνει. Επίσης, αξιωματικοί από το υπουργείο απομακρύνονται γιατί φέρονται να μην μετέφεραν σωστά τις πληροφορίες για τις κινήσεις των Κροατών και ένας αξιωματικός από πόλη της επαρχίας ο οποίος επίσης φέρεται να μην ενήργησε όπως έπρεπε τις κρίσιμες ώρες.

Ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του Mega ότι ο ένας αξιωματικός από τη ΓΑΔΑ και αυτός από την επαρχία, ελέγχονται γιατί επέτρεψαν τη διέλευση των Κροατών και απέσυραν μπλόκο της ΕΛΑΣ που είχε στηθεί στην Ελευσίνα.

Ο δεύτερος αξιωματικός από τη ΓΑΔΑ ελέγχεται για όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος υποστήριξε πως είχε ενημερώσει ανώτερο του και εκείνος δεν έδωσε εντολή για περαιτέρω μέτρα με παρουσία ΜΑΤ κλπ., ενώ οι αξιωματικοί από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ απομακρύνονται γιατί είχαν την ευθύνη αποστολής του εγγράφου για την έλευση των Κροατών.

Σχετικές ειδήσεις