ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χανιά: «Θα έρθω σπίτι σου και...» - Σοκάρουν τα λόγια του αστυνομικού που εκβίαζε επιχειρηματίες

Χανιά: «Θα έρθω σπίτι σου και...» - Σοκάρουν τα λόγια του αστυνομικού που εκβίαζε επιχειρηματίες

Πώς δρούσε ο αστυνομικός που σκόρπιζε τον τρόμο στα Χανιά

Σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τρόπο δράσης του αξιωματικού της Αστυνομίας στα Χανιά, ο οποίος εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων προκειμένου να του δίνουν λεφτά.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και ο γιος του οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή μετά από καταγγελία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων.

Σύμφωνα με την καταγγελία η οποία ήταν ανώνυμη, αναφέρθηκε ότι ο αξιωμετικός προβαίνει σε εκβιασμό καταστηματαρχών της περιοχής και, ειδικότερα, ότι κάθε χρόνο εμφανίζεται σε δημοπρασίες του Δήμου Χανίων και, επιδεικνύοντας μια βαλίτσα με λεφτά, απαιτεί από τους συμμετέχοντες χρηματικά ποσά προκειμένου να μη συμμετάσχουν εκείνοι στη διαδικασία της δημοπρασίας, που αφορά στην ενοικίαση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, εκβίαζε άτομα που νοικιάζουν καντίνες και έχει λάβει ήδη μεγάλο χρηματικό ποσό από ζευγάρι που λειτουργεί καντίνα, όπως και από άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αρχικά συλλέχθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, ενώ στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στα Χανιά, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω του ότι σε μια περίπτωση «εκκρεμούσε» παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ, αυτό προσημειώθηκε και παραδόθηκε σε καταγγέλλουσα, η οποία κατόπιν σχετικών οδηγιών που έλαβε από τον κατηγορούμενο Αξιωματικό, τα έβαλε στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του, απ’ όπου τα παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό.

«Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@ και θα σε γ@@@ και εσένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα», φέρεται να είπε ο αξιωματικός αποθώντας έναν αστυνομικό.