ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Περίμενε να φύγει το σχολικό, σκότωσε την πρώην σύζυγο και αυτοκτόνησε ο αστυνομικός

Θεσσαλονίκη: Περίμενε να φύγει το σχολικό, σκότωσε την πρώην σύζυγο και αυτοκτόνησε ο αστυνομικός
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Σοκαρισμένη η Θεσσαλονίκη από τη δολοφονία που διέπραξε αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα την πρώην σύζυγό του, μόλις έφυγε το σχολικό με τα δύο παιδιά τους.

«Πάγωσε» η Θεσσαλονίκη αλλά και όλη η χώρα το πρωί της Τρίτης (12/9) από την οικογενειακή τραγωδία που συντελέστηκε στην Καλαμαριά. Ένας 38χρονος έστησε καρτέρι θανάτου στην πρώην σύζυγό του, την οποία δολοφόνησε με κυνηγετική καραμπίνα ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η δολοφονία έγινε μέσα στο σπίτι της 42χρονης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης και μετέπειτα αυτόχειρας πυροβόλησε από τον διάδρομο της πολυκατοικίας το θύμα. Μάλιστα, ο 38χρονος φέρεται να παρακολουθούσε τις κινήσεις της πρώην συζύγου του, περίμενε να επιβιβαστούν τα παιδιά του στο σχολικό λεωφορείο, να απομακρυνθούν αρκετά και στη συνέχεια να προχωρήσει στο έγκλημα και την αυτοκτονία.

«Πήγε τα παιδιά η γυναίκα στο σχολείο γύρισε στο σπίτι και αυτό. Την σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε», είπε συνάδελφος του αστυνομικού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα δύο αγόρια ηλικίας 12 και 14 ετών έφυγαν για το σχολείο και τότε ο 38χρονος ανέβηκε στο διαμέρισμα. Οι γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία, με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να βρίσκουν τις δύο σορούς μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Ο 38χρονος ήταν εν ενεργεία αστυνομικός. Υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος, για αυτό το λόγο του είχε αφαιρεθεί και το υπηρεσιακό όπλο. Η καραμπίνα που χρησιμοποίησε για να αφαιρέσει τη ζωή της 42χρονης και έπειτα τη δική του, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν του πατέρα του.

«Την καραμπίνα την πήρε από χθες για να την καθαρίσει λέει. Την αγαπούσε την κοπέλα τρομερά, της έλεγε έλα να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας για τα παιδιά, αυτή επέμενε όχι δεν σε θέλω», είπε οικογενειακός φίλος.

Πριν από μερικούς μήνες, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο. Έκτοτε, δεν είχαν απασχολήσει τους γείτονες αλλά και τις Αρχές από τυχόν διαπληκτισμούς.

«Όταν χωρίσανε του λέει θα έρθεις να πάρεις τα ρούχα σου. Του έβγαλε τα ρούχα έξω από την πόρτα σε σακούλες νάιλον και ήρθαν με τον πατέρα του και τα πήραν».

«Ευγενέστατος, ήσυχος, αγαπούσε την οικογένειά του. Δεν περιμέναμε κανείς να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το παιδί έλεγε πάντα αυτό το πράγμα, ότι δεν μπορεί να το ξεπεράσει», πρόσθεσε οικογενειακός φίλος.