ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αστυνομικός διοικητής της Ίου συνελήφθη από τους «αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Χειροπέδες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου κατήγγειλε τα πάντα στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προσημείωσαν 30.000 ευρώ και συνέλαβαν τον αστυνομικό σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία.

Διοικητής σε νησί του Αιγαίου έπεσε στα δίχτυα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο αστυνομικός διοικητής φέρεται να ζητούσε 30.000 ευρώ ετησίως από ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης σε νησί του Αιγαίου, προκειμένου να μην γίνονται έλεγχοι στο κατάστημά του.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο διοικητής του τμήματος ζήτούσε τα χρήματα μέσω ενός άλλου ιδιώτη, ο οποίος συνελήφθη. Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου κατήγγειλε τα πάντα στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προσημείωσαν 30.000 ευρώ και συνέλαβαν τον αστυνομικό σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του αστυνομικού διοικητή

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες, 21 Σεπτεμβρίου 2023, το απόγευμα σε νησιωτική περιοχή, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση εξουσίας και ψευδή βεβαίωση, καθώς και ιδιώτης για συνέργεια σε δωροληψία κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε ότι ο ιδιώτης προσέγγιζε, ως μεσολαβητής του αξιωματικού, επιχειρηματίες του νησιού και ζητούσε -30.000- ευρώ για κάθε τουριστική περίοδο, ώστε να μην βεβαιώνονται παραβάσεις στα καταστήματα τους.

Στη συνέχεια ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε θύμα της παράνομης δράσης του αξιωματικού, από την οποία είχε απαιτηθεί το ποσό των -30.000- ευρώ.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία η καταγγέλλουσα σε προγραμματισμένο ραντεβού παρέδωσεστον ιδιώτη προσημειωμένο το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ, το οποίο σε δεύτερο χρόνο παρέλαβε ο αξιωματικός, από επαγγελματικό χώρο του ιδιώτη. Κατά την έξοδο του από τον χώρο ο αξιωματικόςακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι τον Μάιο του 2023, ο αξιωματικός απαίτησε και έλαβε μέσω του ιδιώτη, το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου του νησιού, προκειμένου να μην προβεί σε αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν στο ξενοδοχείο.

Σεεπακόλουθες έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά πειστήρια, το χρηματικό ποσό των -7.000- ευρώ, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.