ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αίγιο: Μυστήριο με το ανήλικο «βαποράκι» - Πού εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας

Αίγιο: Μυστήριο με το ανήλικο «βαποράκι» - Πού εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας

Αίγιο: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στην σύλληψη του ανήλικου διακινητή ναρκωτικών 

Μαθητής Λυκείου είναι ο 16χρονος που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, όπως αποκάλυψε χθες Τρίτη 7/11/2023, η «Πελοπόννησος», σε αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας. Στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 900 γρ. κάνναβης και 34 γρ. κοκαΐνης.

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψή του έγινε στη θέση «Φωνησκαριά» Αιγίου και ενώ είχε μεταβεί το απόγευμα της Δευτέρας σε «καβάτζα» σε δύσβατη ορεινή περιοχή για να παραλάβει τις ποσότητες των ναρκωτικών.

Χθες το πρωί, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο ακόμα νεαρά άτομα -18 και 21 ετών- που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» αναζητούνται δύο ακόμα, μεταξύ των οποίων, ο «αρχηγός» του κυκλώματος.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων, ο εισαγγελέας Αιγίου, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν χθες, άσκησε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιγιάλεια. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και θ’ απολογηθούν αύριο Πέμπτη.

Ο Ακης Θεοδωρακόπουλος, δικηγόρος του 16χρονου και ενός ακόμα ατόμου, μιλώντας στην «Π» δήλωσε πως οι εντολείς του αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

«Μάχη» με τους αστυνομικούς

Η πληροφορία για τη δράση του 16χρονου που φέρεται να δηλώνει χρήστης ουσιών, ενώ ουδέποτε είχε απασχολήσει τις Αρχές, έφθασε προ ημερών στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας και αμέσως ετέθη σε διακριτική παρακολούθηση.

Κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στον χώρο, όπου έκρυβε τα ναρκωτικά, όταν αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, τραυματίζοντας μάλιστα δυο ένστολους. Οπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην «Π», ο ψηλός και γεροδεμένος νεαρός τούς χτυπούσε με φακό στην προσπάθειά του να ξεφύγει. Σε σωματικό έλεγχο βρήκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 74,80€, ένα κινητό τηλέφωνο και μικροποσότητα κάνναβης.

Στα πουρνάρια!

Δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν 881 γρ. κάνναβης, 34 γρ. κοκαΐνης και 182γρ. λευκής ουσίας αγνώστου προελεύσεως που θα σταλεί για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες κάτω από πουρνάρια (!) σε δυσπρόσιτο σημείο τον οικισμό «Φωνησκαριά».

Ο 16χρονος που είχε μεταβεί στην περιοχή με κλεμμένη μοτοσικλέτα, η απώλεια της οποίας σύμφωνα με την «Π» είχε δηλωθεί τον Σεπτέμβριο από την πόλη του Αιγίου, φέρεται να δικαιολόγησε την παρουσία το απόγευμα της Δευτέρας, υποστηρίζοντας πως είχε πάει βόλτα στο βουνό για να πάρει αέρα.

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς και μαχαίρια (στιλέτα). Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή τροχοφόρου, αντίσταση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Για την υπόθεση συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.