ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βοιωτία: Απολογείται ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου

Βοιωτία: Απολογείται ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου

Βοιωτία: Ο 41χρονος αστυνομικός ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα έπειτα από το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του 17χρονου , οδηγείται σήμερα  ενώπιων του Εισαγγελέα Θηβών

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης θα οδηγηθεί ενώπιων του Εισαγγελέα Θηβών ο 41χρονος αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναμένεται να υποστηρίξει ότι το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε καθώς ο νεαρός επιχείρησε να του το αρπάξει, έπειτα από την καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛΑΣ.

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, πάνω στο όπλο του 41χρονου δεν έχει εντοπιστεί αποτύπωμα του 17χρονου θύματος.

Όπως επισημαίνουν όμως, αστυνομικοί, η επιφάνεια του όπλου του αρχιφύλακα ήταν σαγρέ και όχι λεία, με αποτέλεσμα ακόμα και εάν ο 17χρονος έπιανε το όπλο, δε θα είχε αφήσει το αποτύπωμά του.

Επιπλέον, στο χέρι του 17χρονου βρέθηκε πυρίτιδα, κάτι που σημαίνει πως το χέρι του ήταν σε κοντινή απόσταση από το όπλο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται πως πήγε να αρπάξει το όπλο από τον αστυνομικό.

Το λάθος αστυνομικού με την πινακίδα κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον Alpha, όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από λάθος άλλου αστυνομικού, ο οποίος έδωσε λάθος αριθμό πινακίδας για ύποπτο όχημα. Έτσι αντί να καταδιωχθεί το ύποπτο όχημα, καταδιώχθηκε του ανήλικου!

Ο νεαρός δεν σταμάτησε στον έλεγχο γιατί δεν είχε δίπλωμα οδήγησης αλλά και γιατί φοβήθηκε να μην υπάρξουν κυρώσεις για τις δυο συνεπιβάτιδες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με άνδρα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν εκεί, ο αστυνομικός διέταξε τον νεαρό να βγει από το όχημα, εκείνος δεν το έκανε, και στη συνέχεια άνοιξε ο ίδιος την πόρτα. Τότε ακούστηκε ο πυροβολισμός ωστόσο το όπλο ήταν στη ζώνη και όχι στο χέρι του αστυνομικού.