ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θρήνος και οργή στην κηδεία του 17χρονου Ρομά – Τι έδειξε η βαλλιστική στο όπλο του αστυνομικού

Θρήνος και οργή στην κηδεία του 17χρονου Ρομά – Τι έδειξε η βαλλιστική στο όπλο του αστυνομικού
Eurokinissi

Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του 17χρονου Χρήστου που έπεσε νεκρός από το όπλο του αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ το περασμένο Σάββατο.

Με ένα τραγούδι και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, η μητέρα, ο αδελφός, φίλοι και συμμαθητές του, αποχαιρέτησαν το 17χρονο Ρομά που έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Ο μικρότερος αδελφός του, που ήταν συνοδηγός στο μοιραίο αυτοκίνητο, ο ξάδελφός του και μια φίλη της οικογένειας, δεν άντεξαν από τη ένταση και λιποθύμησαν. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τον θανάσιμο πυροβολισμό 17χρονου μετά από καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας το βράδυ του Σαββάτου (11/11).

Πάντως, ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού, υποστήριξε, ότι ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ πυροβόλησε εξ επαφής τον 17χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Τι υποστηρίζει η πλευρά του αστυνομικού

«Υπάρχει ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, το θύμα δεν είναι Ρομά. Πώς ξεσηκώθηκαν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες των επαναστάσεων και πώς γίνεται κομματική και πολιτική εκμετάλλευση από την απώλεια ζωής ενός 18χρονου παιδιού, 18 χρόνων ήταν το παιδί, η μητέρα του είναι υπάλληλος του Δήμου Αλίαρτου», είπε ο συνήγορος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας.

«Το παιδί είναι από τον πατέρα του Ρομά όμως δεκαετίες η οικογένεια είναι ενσωματωμένη», λέει ο δήμαρχος της περιοχής.

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, πάνω στο όπλο του 40χρονου αρχιφύλακα δεν έχει εντοπιστεί αποτύπωμα του 17χρονου θύματος.

Όπως επισημαίνουν όμως, αστυνομικοί, η επιφάνεια του όπλου του αρχιφύλακα ήταν σαγρέ και όχι λεία, με αποτέλεσμα ακόμα και εάν ο 17χρονος έπιανε το όπλο, δε θα είχε αφήσει το αποτύπωμά του.

Επιπλέον, στο χέρι του 17χρονου βρέθηκε πυρίτιδα, κάτι που σημαίνει πως το χέρι του ήταν σε κοντινή απόσταση από το όπλο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται πως πήγε να αρπάξει το όπλο από τον αστυνομικό.

«Κλειδί» οι καταθέσεις και τα βίντεο για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου

Η αστυνομία καλείται να διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες ο 17χρονος Χρήστος τραυματίσθηκε θανάσιμα από τη σφαίρα του αστυνομικού, ύστερα από καταδίωξη που προηγήθηκε τη βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος Χρήστος δέχθηκε σφαίρα στον τράχηλο από το υπηρεσιακό όπλο αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα να καταλήξει.