ΕΛΛΑΔΑ

Βοιωτία - Κούγιας: O πυροβολισμός που σκότωσε τον 17χρονο Ρομά ήταν εξ επαφής

Βοιωτία - Κούγιας: O πυροβολισμός που σκότωσε τον 17χρονο Ρομά ήταν εξ επαφής

«Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας

Ο θάνατος του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία έπειτα από τον πυροβολισμό του αστυνομικού είναι στο προσκήνιο με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, να δηλώνει ότι η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού, επανέλαβε ότι ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής. «Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρεις ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ.

Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός. Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Εκείνο που γνωρίζω είναι οτι υπήρχε μια καταδίωξη στους δρόμους του Αλιάρτου όπου για πολύ ώρα ο νεαρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όταν βγήκαν εκτός Αλιάρτου επέλεξε να πάει στα ορεινά, η καταδίωξη ήταν 45 λεπτά» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μετέφερε, επίσης, την πληροφορία ότι οι προφορικές καταθέσεις και από τους Ρομά είναι υπέρ του αστυνομικού.

Ο 41χρονος αστυνομικός αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης. Ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών. Όπως έγινε γνωστό, έχουν καταθέσει και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.