ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σαλαμίνα: Σάλος με τη σύλληψη ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικο - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σαλαμίνα: Σάλος με τη σύλληψη ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικο - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σάλος με τον ιερέα ο οποίος συνελήφθη στη Σαλαμίνα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο. Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά...

Το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονος που τυγχάνει θρησκευτικός λειτουργός, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Εντός των μηνών Ιουνίου και Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει φίλος του πατέρα του ανήλικου, κατά την διάρκεια επισκέψεων στην οικία του προαναφερόμενου ανηλίκου και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων αυτού, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του», σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει κατηγορηθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Γείτονες του 68χρονου κατηγορούμενου μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα μέσα και έξω από το μοναστήρι που λειτουργούσε. Πάντα όπως λένε χαμηλών τόνων. Παντρεμένος, πατέρας και ο ίδιος δύο παιδιών.

Είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου αγοριού

Ο ιερέας είχε κατηγορηθεί ξανά το 2018 για τη διάπραξη παρόμοιων αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος άλλου ανηλίκου αγοριού και είχε καταδικαστεί το 2021 σε ποινή 9 ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Έτσι, κυκλοφορούσε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

«Εμένα ήταν φίλος μου, ούτε να τον βλέπω δε θέλω και πείραζε μόνο τα αγοράκια».

Μετά τη νέα καταγγελία σε βάρος του παλαιοημερολογίτη ιερέα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του η οποία υποβλήθηκε στις εισαγγελικές αρχές του Πειραιά και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα των γενετήσεων πράξεων με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Με σύμφωνη εισαγγελική γνώμη εκδόθηκε από τον 5ο ανακριτή Πειραιά ένταλμα σύλληψης του και τελικά οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 68χρονος τελικά ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Αυτό που προκαλεί ακόμη περισσότερη αγανάκτηση είναι πως ο 68χρονος ιερέας είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον Ανακριτή, την Τετάρτη.

Σχετικές ειδήσεις