ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πουλούσαν έρωτα σε γυναίκες μέσω διαδικτύου - Πώς έφαγαν 152.000 ευρώ από 77χρονη

Πουλούσαν έρωτα σε γυναίκες μέσω διαδικτύου - Πώς έφαγαν 152.000 ευρώ από 77χρονη

«Μου έκλεψαν τη ζωή», λέει η 77χρονη που έπεσε θύμα της σπείρας

Αφρικανοί έταζαν έρωτα σε γυναίκες μέσω Διαδικτύου και εξαπατούσαν τα θύματά τους. Πρόκειται για απίστευτη απάτη με άτομα που πουλούσαν έρωτα για να εξαπατούν τα θύματά τους και να αποσπούν χρήματα που αποκάλυψαν οι αστυνομικοί ύστερα από έρευνα.

Από τον Οκτώβριο του 2021 τα εννέα μέλη της σπείρας έφτιαχναν προφίλ στο Facebook και παρουσιάζονταν ως πολύ πλούσιοι γιατροί, που εργάζονταν σε διεθνείς οργανισμούς υψηλού κύρους. Αφού έστησαν με κάθε λεπτομέρεια το προφίλ τους στα σόσιαλ μίντια, προσέγγισαν γυναίκες με τις οποίες σύναπταν σχέσεις μέσω μηνυμάτων. Στη συνέχεια, έπειθαν τα θύματα να πληρώνουν για τα... δήθεν προβλήματά τους.

Η συμμορία άρπαξε από 77χρονη 152.000 ευρώ και εξηγεί στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πώς έπεσε στην παγίδα: «Με προσέγγισαν από το Διαδίκτυο και μου είπαν ότι είναι γιατρός. Υπηρετεί στην Υεμένη, στην εμπόλεμη ζώνη και είναι δήθεν γιατρός. Υποτίθεται ότι εγώ μιλούσα με το γραφείο του Γκουντέρες».

«Έδωσα 152.000 ευρώ αποδεδειγμένα σε επιταγές. Έδωσα παραπάνω γιατί πούλησα και τιμαλφή. Με προσέγγισαν μέσω του messenger, μου πούλησαν αγάπη. Ντρέπομαι και για εμένα ντρέπομαι και για αυτούς. Μου έκλεψαν τη ζωή», λέει η 77χρονη.