ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η μεγάλη απάτη μέσω e-shop: Η 42χρονη είχε έδρα... οικόπεδο στην Πάτρα

Η μεγάλη απάτη μέσω e-shop: Η 42χρονη είχε έδρα... οικόπεδο στην Πάτρα

Τα θύματα παρήγγειλαν επώνυμα παπούτσια και έπαιρναν... παντόφλες

Μεγάλο ...stock με παντόφλες φαίνεται πως είχε η απατεώνισσα από την Λιβαδειά η οποία είχε "δαγκώσει" 38 θύματα από όλη την Ελλάδα μέσα σε μόλις 2 μήνες.Η 42χρονη Φ.Δ είχε ανοίξει 3 ιστοσελίδες οι οποίες πωλούσαν δήθεν επώνυμα παπούτσια σε πολύ χαμηλές τιμές. Η έδρα της επιχείρησής της εμφανιζόταν στην Πάτρα. Όταν όμως οι αστυνομικοί πήγαν στην υποτιθέμενη εταιρεία αντίκρισαν μόνο...χορτάρι καθώς η έδρα ήταν ένα οικόπεδο! Τότε αρχίσαν να αναζητούν τα ίχνη της και τελικά κατέληξαν σε μια επιχείρηση με κλωστές στη Λιβαδειά όπου μάλιστα ήταν και το σπίτι της κατηγορουμένης.

Πώς δρούσε η 42χρονη

Όπως προέκυψε από την έρευνα η 42χρονη μαζί με τους συνεργούς της πραγματοποιούσαν αναρτήσεις κυρίως σε facebook και instagram διαφημίζοντας τα «επώνυμα είδη» υπόδησης, σε τιμές ευκαιρίας με υποτιθέμενες εκπτώσεις , προκειμένου παραπλανητικά να πείσουν ανυποψίαστους καταναλωτές για τη γνησιότητα των εμπορευμάτων που αγοράζουν.Τα θύματα πραγματοποιούσαν την παραγγελία λαμβάνοντας ταυτόχρονα e-mail επιβεβαίωσης από συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση. Οι παραγγελίες αποστέλλονταν στους πελάτες μέσω εταιρείας courier .Οι πληρωμές των πελατών γίνονταν αποκλειστικά με αντικαταβολή και το χρηματικό ποσό, εν συνέχεια πιστώνονταν στον τραπεζικό λογαριασμό της κατηγορούμενης. Προφανώς και δεν κόβονταν αποδείξεις .

Οι αριθμοί «φάντασμα»

Η κατηγορουμένη είχε στήσει πολύ καλά την απάτη. Ως τηλέφωνο επικοινωνίας είχε έναν αριθμό ...φάντασμα , τα γνωστά πακιστανικά νούμερα. Όταν τα θύματα την καλούσαν για να παραπονεθούν έβρισκαν συνεχώς τη γραμμή κατειλημμένη. Όσες κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί της εκείνη απαντούσε πως: «Εγινε λάθος παραγγελία και θα γίνει επιστροφή χρημάτων».Κάτι που φυσικά δεν συνέβαινε ποτέ.

Το θύμα που αποκάλυψε την απάτη

Η απάτη μέσω του e -shop αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα 38 θύματα, μια νεαρή 32 ετών, κάτοικος Ραφήνας κατήγγειλε στην ασφάλεια Ραφήνας ότι στις 8.8.2023 είχε παραγγείλει επώνυμα παπούτσια δίνοντας το ποσό των μόλις 40 ευρώ και τελικά όταν άνοιξε το δέμα διαπίστωσε ότι εντός δεν υπήρχαν τα παπούτσια τα οποία είχε παραγγείλει αλλά αντιθέτως, ένα ζευγάρι κόκκινες παντόφλες και ένα ζευγάρι μαύρα πέδιλα, τα οποία μάλιστα ήτανδιαφορετικού μεγέθους και ευτελούς αξίας.

Τι υποστηρίζει η κατηγορούμενη

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της κατηγορουμένης συστάθηκε ειδική ομάδα από το τμήμα ασφαλείας Ραφήνας - Πικερμίου. Κατάφεραν να την εντοπίσουν μέσα στην επιχείρησή της με κλωστές στη Λιβαδειά. Παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου έγινε έρευνα στο χώρο. Η 42χρονη ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως έχει γίνει λάθος και αρνείται τα πάντα. Σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία με την κατηγορία «Απάτες, κατ’ εξακολούθηση από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατά συρροή και κατά συνήθεια».