ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ειδική επιχείρηση της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων - Σύλληψη ενός 17χρονου

Ειδική επιχείρηση της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων - Σύλληψη ενός 17χρονου
EUROKINISSI

Για δύο ημέρες οι Αρχές προχώρησαν σε 136 ελέγχους στο κέντρο και τα βόρεια προάστια. 

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει τους τελευταίους μήνες η εγκληματικότητα ανηλίκων, καθώς κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερα περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Από εκβιασμούς μέχρι μαχαιρώματα στο προαύλιο των σχολείων, οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στους γονείς.

Την ίδια ώρα η Αρχές προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν τα περιστατικά βίας ανάμεσα σε ανήλικους, αυξάνοντας τους ελέγχους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, υλοποίησαν ειδικές επιχειρήσεις στο κέντρο και τα βόρεια προάστια.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησαν ελέγχους σε Καλλιθέα, Ακρόπολη, Νέα Σμύρνη, Μαρούσι, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Γέρακα και Χολαργό.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μέρη όπου συχνάζουν οι περισσότεροι ανήλικοι, όπως στους γύρω χώρους εμπορικών κέντρων, σταθμούς του μετρό και διάφορα άλλα σημεία. Κατά την διάρκεια των ελέγχων συνελήφθη ένας 17χρονος για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης, ενώ συνολικά ελέχθησαν 136 άτομα.

Στόχος της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας. Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.