ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό για τον 37χρονο πιστολέρο - «Είναι επικίνδυνος» λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Γκάζι: Ανθρωποκυνηγητό για τον 37χρονο πιστολέρο - «Είναι επικίνδυνος» λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Ο καταζητούμενος που πυροβόλησε κατά τριών αστυνομικών στο Γκάζι είχε απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα ενώ έχει βαρύ ποινικό μητρώο

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία, προκειμένου να εντοπίσει τον 37χρονο Αλβανό πιστολέρο, του οποίου η φωτογραφία ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τους πυροβολισμούς κατά τριών Κρητικών στο Γκάζι. «Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι βρίσκεται στη χώρα μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Ο καταζητούμενος είχε απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα ενώ έχει βαρύ ποινικό μητρώο. Σύμφωνα με τον Τύπο στην Αλβανία, έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης για ληστεία κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες είχαν ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών. Μετά την αποφυλάκισή του ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου κατηγορήθηκε για κλοπές. «Ένας άνθρωπος που οπλοφορεί και πυροβολεί τρεις ανθρώπους στο κεφάλι είναι επικίνδυνος και για τους πολίτες αλλά και για τους αστυνομικούς που θα τον αντιμετωπίσουν», συμπληρώνει η κυρία Δημογλίδου.

Από την πλευρά του, πάντως, ο 33χρονος συνεργός του, που συνελήφθη, ισχυρίζεται μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb, ότι δεν γνώριζε για το όπλο που είχε πάνω του ο 37χρονος φίλος του ενώ -όπως λέει - λίγες ώρες μετά την επίθεση κάλεσε τη δικηγόρο του για να παραδοθεί: «Είμαι σοκαρισμένος. Από την ώρα που έγινε αυτό σκεφτόμουν ότι έπρεπε να πάω στην αστυνομία. Πήρα τηλέφωνο τη δικηγόρο μου λίγες ώρες μετά και το απόγευμα της Κυριακής συναντηθήκαμε και πήγα να παραδοθώ...».

Η δικηγόρος του, Σταματία Μάρκου μιλώντας στο Newsbomb και την Κατερίνα Ρίστα, ανέφερε ότι ο 33χρονος Αλβανός δεν γνώριζε για το όπλο και ούτε φανταζόταν ότι ο φίλος του οπλοφορούσε ενώ υποστηρίζει πως είναι και ίδιος θύμα του πιστολέρο: «Οι ενέργειες του οδηγού προκάλεσαν την οργή του εντολέα μου -αφού στις εκτός λογικής πράξεις του - οφείλεται και η άδικη εμπλοκή και διασυρμός του ίδιου του εντολέα μου. Θύμα αυτού είναι και ο εντολέας μου ο οποίος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και εκφράζει την πεποίθηση ότι τελικώς θα επικρατήσει η αλήθεια.