«ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Ήθελα να παραδοθώ από την πρώτη στιγμή» λέει ο 33χρονος στο Newsbomb – Η αποκάλυψη για τον δράστη

«Ήθελα να παραδοθώ από την πρώτη στιγμή» λέει ο 33χρονος στο Newsbomb – Η αποκάλυψη για τον δράστη

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας ο 33χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη για το αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι.

Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb , δεν γνώριζε για το όπλο που είχε πάνω του ο 37χρονος φίλος του ενώ -όπως λέει - λίγες ώρες μετά την επίθεση κάλεσε τη δικηγόρο του για να παραδοθεί: «Είμαι σοκαρισμένος. Από την ώρα που έγινε αυτό σκεφτόμουν ότι έπρεπε να πάω στην αστυνομία. Πήρα τηλέφωνο τη δικηγόρο μου λίγες ώρες μετά και το απόγευμα της Κυριακής συναντηθήκαμε και πήγα να παραδοθώ..."

Η δικηγόρος του, Σταματία Μάρκου δηλώνει στο Newsbomb ότι ο 33χρονος Αλβανός δεν γνώριζε για το όπλο και ούτε φανταζόταν ότι ο φίλος του οπλοφορούσε ενώ υποστηρίζει πως είναι και ίδιος θύμα του πιστολέρο: «Οι ενέργειες του οδηγού προκάλεσαν την οργή του εντολέα μου -αφού στις εκτός λογικής πράξεις του - οφείλεται και η άδικη εμπλοκή και διασυρμός του ίδιου του εντολέα μου. Θύμα αυτού είναι και ο εντολέας μου ο οποίος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και εκφράζει την πεποίθηση ότι τελικώς θα επικρατήσει η αλήθεια.

Σύμφωνα με πηγές από την Ελληνική αστυνομία ο 33χρονος Αλβανός με τα αρχικά Ε.Γ ο οποίος κατάγεται από την Κορυτσά, απασχολεί τις αρχές από το 2008 και συγκεκριμένα:

  • 2008 : Διακίνηση μεταναστών στην Κρυσταλλοπηγή
  • 2010 : Συνελήφθη μετά από καταδίωξη για διακίνηση 129 κιλών χασίς στην Ηγουμενίτσα
  • 2012 : Απασχόλησε για κλοπές και ναρκωτικά στο Χαλάνδρι
  • 2015 : Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας - Αθωώθηκε σύμφωνα με τη δικηγόρο του
  • 2019 : Κλοπές οχημάτων στην Πάτρα

«Γίνονται διαπραγματεύσεις για να παραδοθεί ο πιστολέρο»

O ανταποκριτής του αλβανικού μέσου "TOP CHANNEL" στην Ελλάδα, Αρτούρ Μπίμπε , ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία σε αστυνομικά θέματα μιλώντας στο Newsbomb αποκαλύπτει ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση ώστε να παραδοθεί ο 37χρονος σκληρός κακοποιός που πυροβόλησε τους τρεις νεαρούς. Αλβανικά "κεφάλια" στη νύχτα της Αθήνας τον θέλουν στα χέρια της αστυνομίας και... μακριά από τα πόδια τους.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν έχει διαφύγει στην Αλβανία και το πιθανότερο είναι να βρίσκεται στην Αθήνα και να κρύβεται. Γίνονται προσπάθειες για να παραδοθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ξετυλίγει το βαρύ ποινικό παρελθόν του 37χρονου με τα "δύο πρόσωπα":

«Αυτός ζούσε παλιά στην Ελλάδα, έχει συλληφθεί δύο φορές καθώς δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα και απελάθηκε το 2012. Τότε ξεκίνησε και η δράση του στην Αλβανία με ένοπλες ληστείες.

Στις 29 Αυγούστου του 2012 έκανε ένοπλη ληστεία μαζί με τον αδερφό του σε βενζινάδικο στην Αυλώνα και άρπαξαν περίπου 3.000 ευρώ. Εκείνη την ημέρα ο αδερφός του σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών ενώ ο ίδιος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή του Φιέρι και καταδικάστηκε για 3 ληστείες και μια απόπειρα δολοφονίας πολίτη. Αποφυλακίστηκε γύρω στα τέλη του 2019 και από τότε είναι ελεύθερος χωρίς όρους. Όσο ήταν στη φυλακή ζήτησε να αλλάξει το όνομά του όπως και έγινε και πήρε αυτό του νεκρού αδερφού του, έτσι μπήκε και στην Ελλάδα, με άλλο όνομα».

Το χάος με τις αποφυλακίσεις και τις ...ευνοϊκότερες διατάξεις φαίνεται πως δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ο 37χρονος αποφυλακίστηκε στα 7 χρόνια λόγω... λάθους της αλβανικής δικαιοσύνης

«Το 2020 έγινε έρευνα στις φυλακές του Φιέρι και εντόπισαν ότι παράνομα είχε επωφεληθεί μείωση ποινής όμως δεν αναζητήθηκε από τις αλβανικές αρχές ωστόσο γίνεται πειθαρχική έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα» δηλώνει ο Αλβανός δημοσιογράφος.

Είτε παραδοθεί είτε όχι, τα έμπειρα στελέχη του τμήματος εκβιαστών, συλλέγουν συνεχώς πληροφορίες και στοιχεία τα οποία τους φέρνουν όλο και πιο κοντά στον κακοποιό.

Σχετικές ειδήσεις