ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες αστυνομικών για κωμικοτραγικές καταστάσεις - Περιπολίες με κοστούμια, γόβες

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες αστυνομικών για κωμικοτραγικές καταστάσεις - Περιπολίες με κοστούμια, γόβες

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τις εντολές που λαμβάνουν σχετικά με το...ενδυματολογικό

Απίστευτες καταγγελίες από αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης για κωμικοτραγικές καταστάσεις με εντολές που αδυνατούν να...πιστέψουν.

Μεταγωγή με...κοστούμια

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο OPEN, κατά τη μεταγωγή του Νορβηγού που σκότωσε τον συνάδερφό τους σε μπαρ της πόλης, η εντολή που δόθηκε από τον επιθεωρητή ήταν να την κάνουν φορώντας...κουστούμια.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης: «Είμαστε σε δύσκολη θέση σε μια τόσο δύσκολη περίοδο στην Ελληνική Αστυνομία που έχει πληγωθεί με τις απώλειες. Την ίδια ώρα που μετράμε απώλειες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιους παραλογισμούς και τέτοιες τραγικές καταστάσεις. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Μιλάμε για μια υπηρεσία, το Ανθρωποκτονιών που κοσμεί το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που οι άνθρωποι έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους ουκ ολίγες φορές. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα βρήκαν όλους τους δολοφόνους του Άλκη Καμπανού και τους οδήγησαν στη δικαιοσύνη. Και όταν κάνουμε μεταγωγές τέτοιων δολοφόνων, οι αστυνομικοί καλύπτουν ακόμη και τα ίδια τους τα χαρακτηριστικά και φορούν και αλεξίσφαιρο γιατί είναι επικίνδυνες αυτές οι μεταγωγές. Και φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε τέτοιες μεταγωγές με κουστούμια. Αναζητούμε και εμείς ποια ήταν η λογική για αυτό γιατί αγγίζει τα όρια της παράνοιας αυτό που ζούμε».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει στιλιτεύσει σε ανακοινώσεις της όλες αυτές τις κατά καιρούς εντολές, σε μία γλώσσα σχεδόν ακαταλαβίστικη, όπως αναφέρουν, ιδιαίτερα για νεαρούς ένστολους όπου χρησιμοποιούνται λέξεις όπως «παραγναθίδες»(φαβορίτα) και «υπογένειο» (μούσι), ενώ μεταξύ άλλων στην πιο πρόσφατη περίπτωση τους ζητήθηκε κατά τη διάρκεια των εκλογών να φορέσουν στολή, η οποία ωστόσο δεν τους έχει χορηγηθεί από το 2008!

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων επισημαίνει πως ο ίδιος ανώτερος έχει ζητήσει και άλλα περίεργα πράγματα από τους αστυνομικούς. Μέχρι και σε γυναίκα αστυνομικό έκανε παρατήρηση να φοράει… γόβα, ενώ έχει απαγορεύσει και το μακιγιάζ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έχει 10 μήνες από τη στιγμή που τοποθετήθηκε ο συγκεκριμένος αξιωματικός, που είναι ο 4ος στην ιεραρχία του σώματος. Έχει ασχοληθεί με το μακιγιάζ των γυναικών και τα μουστάκια των ανδρών. Έχει βγάλει διαταγή να μην μακιγιάρονται οι γυναίκες. Έχει ζητήσει ημέρα Εθνικής Εορτής οι επιχειρησιακές ομάδες να φορέσουν επίσημη στολή και να βγουν έξω στο δρόμο. Έχει πάει στο αεροδρόμιο, που αποτελεί από τους Νο1 ευπαθείς στόχους, και έχει ζητήσει από τους αστυνομικούς αντί να φοράνε επιχειρησιακές στολές, που τις αγοράζουν από τις τσέπες τους, να κάνουν υπηρεσία με πουκάμισο και γραβάτα και μάλιστα είχε γίνει παρατήρηση σε γυναίκα που φορούσε επιχειρησιακό αρβυλάκι, γιατί δεν φορούσε γόβα για να κάνει πεζή περιπολία».

Ο κ. Τσαϊρίδης επισημαίνει πως υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην αστυνομία για να ασχοληθεί και ο συγκεκριμένος αξιωματικός που αφορά στην ασφάλεια και την υποστελέχωση.

«Αυτή τη στιγμή μας ακούνε εγκληματίες, οι ενδοεπικοινωνίες της αστυνομίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είναι διάτρητες γιατί μπορούν με 20 και 25 ευρώ να αγοράζουν ασυρμάτους από το εμπόριο. Αντί να ασχοληθούμε με αυτά, με ότι δεν έχουμε σύγχρονο εξοπλισμό…».