ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέος Κόσμος: Από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης οι δολοφόνοι του Ζαμπούνη - Τι ερευνά η ΕΛΑΣ

Νέος Κόσμος: Από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης οι δολοφόνοι του Ζαμπούνη - Τι ερευνά η ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να σκιαγραφίσει το προφίλ των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Εισαγόμενους από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δολοφόνους «βλέπουν» οι αστυνομικοί πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούν συνεχώς τα βίντεο ντοκουμέντα της εκτέλεσης του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη έξω από το βενζινάδικό του στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στον Νέο Κόσμο, προκειμένου να ξετυλίξουν το «κουβάρι» της υπόθεσης και να φτάσουν στον ηθικό αυτουργό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο ένας από τους πληρωμένους δολοφόνους φαίνεται πως είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος στο να χρησιμοποιεί και τα δύο χέρια του. Με το ένα κρατά και πυροβολεί με το καλάσνικοφ και με το άλλο χέρι πυροβολεί με πιστόλι.

Ο χειρισμός αυτός, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, παραπέμπει σε εκπαίδευση που έχουν λάβει δυνάμεις ασφαλείας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Γι' αυτό και οι αστυνομικοί βλέπουν πίσω από τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη κοινά χαρακτηριστικά με υπόθεση δολοφονίας στον Κορυδαλλό.

Νέος Κόσμος: «Κάποιοι γνωρίζουν στη φυλακή»

Πάντως, μέσα από τα κελιά των φυλακών επιχειρεί να αντλήσει η ΕΛΑΣ για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τον εντολέα της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

« Παίζονται πολλά παιχνίδια. Κάποιοι γνωρίζουν σίγουρα» λέει χαρακτηριστικά ένας κρατούμενος στην τηλεόραση του STAR για τη δολοφονία του «ζαμπόν», όπως ήταν το ψευδώνυμο του 44χρονου στον κόσμο της νύχτας.

Οι Αρχές αναζητούν παλιούς γνώριμους του θύματος αλλά και άτομα που βρίσκονταν κοντά σε ποινικούς. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι θα βρουν την άκρη του «νήματος» και θα φτάσουν κοντά στους δολοφόνους.

«Σε τέτοιου είδους συμβόλαια θανάτου κανείς δεν τρώει το κεφάλι του εδώ μέσα γιατί όλοι ας πούμε κρέμονται από κάπου», προσθέτει ο κρατούμενος.

Όπως εξηγεί και ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, οι κρατούμενοι γνωρίζουν τόσο για πρόσωπα όσο και για καταστάσεις σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα: «Στις φυλακές υπάρχουν πρόσωπα που είναι εμπλεκόμενοι στο οργανωμένο έγκλημα και είναι σίγουρο ότι ξέρουν για πρόσωπα άλλα και για πράγματα».

Ο άγνωστος εχθρός του Ζαμπούνη από την Ανατολική Ευρώπη

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, οι έρευνες για τον εντολέα εστιάζουν και στην παράνομη αγορά οπού είχε δημιουργήσει και έναν εχθρό ο 44χρονος, υπήκοο χώρας της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι «ψίθυροι» στα στέκια της νύχτας είναι έντονοι για την ανυπακοή του θύματος στις προειδοποιήσεις του ισχυρού προσώπου με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο Ζαμπούνης είχε «μπλεχτεί» στα πόδια του.

Τα «SMS» για τα δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει το MEGA, υπάρχουν πληροφορίες μέσα από SMS πως στις αρχές του Ιουνίου του 2023 η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε για δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα συμβόλαια θανάτου στον Κορυδαλλό και τον Νέο Κόσμου, όπου δολοφονήθηκε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ποια θα ήταν τα θύματα των συμβολαίων θανάτου, τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσων, αλλά και τον λόγο που κρύβεται πίσω από αυτές.