ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέο Ηράκλειο: «Θα σκότωναν το παιδί μου» – 20 ανήλικοι έστειλαν στο νοσοκομείο δύο 17χρονους

Νέο Ηράκλειο: «Θα σκότωναν το παιδί μου» – 20 ανήλικοι έστειλαν στο νοσοκομείο δύο 17χρονους
Unsplash / File

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η εγκληματικότητα στις νεαρές ηλικίες.

Το νέο συμβάν ωμής βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στο Νέο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, το βράδυ Σαββάτου (6/1) όταν η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για περιστατικό ληστείας και σωματικών βλαβών εις βάρος δύο κοντά στον σταθμό Η.Σ.Α.Π. στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Τους έστειλαν στο νοσοκομείο για 70 ευρώ

Στις 23:30, 20 άτομα νεαρής ηλικίας τούς πλησίασαν, τους χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο τους το σώμα και στο κεφάλι και άρπαξαν από τον ένα 17χρονο ένα τσαντάκι που μέσα είχε 70 ευρώ και προσωπικά του αντικείμενα.

Όπως προέκυψε, λίγη ώρα πριν, σε πολύ κοντινό σημείο και συγκεκριμένα έξω από κατάστημα στην οδό Πεύκων στο Νέο Ηράκλειο, είχε σημειωθεί διαπληκτισμός και επίθεση εις βάρος του συγκεκριμένου παιδιού και δύο επίσης ανήλικων φίλων του, από κάποια άτομα τα οποία πραγματοποίησαν τη μετέπειτα επίθεση.

Τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και στη συνέχεια ο δεύτερος ανήλικος στο «Ιπποκράτειο» για την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα και την ιατροδικαστική εξέταση, ο ανήλικος έφερε «κάταγμα δεξιάς άκρας χειρός, κακώσεις στην κεφαλή, εκδορά στη μετωπιαία χώρα, εκχύμωση σε αμφότερες τις κογχικές χώρες, υπόσφαγμα αριστερού οφθαλμού, εκχύμωση με οίδημα στην αριστερή ζυγωματική χώρα και εκχύμωση στην πρόσθια επιφάνεια του πτερυγίου του αριστερού ωτός».

Όσον αφορά τον φίλο του, έφερε «κακώσεις στην κεφαλή, εκδορά στη μετωπιαία χώρα, εκδορά στο τριχωτό της κεφαλής, μικροεκδορές στην ινιακή χώρα όπισθεν του δεξιού ωτός, εκχύμωση στη δεξιά κογχική χώρα, εκδορά στη δεξιά ζυγωματική χώρα, οίδημα στα χείλη, εκχύμωση στο άνω χείλος και εκδορά στο κάτω χείλος».

Τους χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο τους το σώμα και το κεφάλι, ενώ από το ένα παιδί έκλεψαν το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε 70 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.

Οι δύο ανήλικοι κατέληξαν στο νοσοκομείο έχοντας πολύ βαριά τραύματα σε πρόσωπο και σώμα, ενώ ο ένας εκ των δύο υπέστη και κάταγμα στο χέρι.

«Θα σκότωναν το παιδί μου»

«Θα σκότωναν το παιδί μου, εάν συνέχιζαν να το χτυπάνε. Το παιδί μου είναι χτυπημένο άσχημα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στο σώμα. Έχει κατάγματα στο πρόσωπο και στο μάτι του έχει ακόμα βαρύ αιμάτωμα. Μόλις πήραν το τσαντάκι, ένας φώναξε «το πήρα, πάμε να φύγουμε». Τον χτυπούσαν όλοι μαζί, μπουνιές και κλωτσιές. Τον είχαν βάλει κάτω και του πατούσαν το κεφάλι», είπε ο πατέρας του 17χρονου θύματος.

Ο μαθητής φοβάται να βγει από το σπίτι αλλά και να πάει στο σχολείο, εξηγεί ο πατέρας του.

«Ο γιος μου καταστράφηκε. Αντί να προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες, είναι σπίτι φοβισμένος και μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία. Δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, δεν μπορεί να παρακολουθήσει μάθημα. Βγαίνουμε από το σπίτι και κοιτάμε πίσω μας, μήπως υπάρχει κάποιος και μας κάνει κακό», πρόσθεσε.

Δικογραφία σε βάρος 12 ανηλίκων

Για το νέο περιστατικό βίας ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, 12 ανήλικοι ως δράστες της επίθεσης και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για βαριά σωματική βλάβη από κοινού και ληστεία κατά συναυτουργία καθώς και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Το πρωί της Δευτέρας (15/1) οι περισσότεροι από τους ανήλικους φερόμενους δράστες προσήχθησαν από αστυνομικούς που τους αναζήτησαν στα σπίτια του, συνοδεία των γονέων τους.

Όσοι κατηγορούμενοι δεν βρέθηκαν στα σπίτια τους, έπειτα από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία προσήλθαν ενώπιον των Αρχών μερικές ώρες αργότερα.

Όλοι οι ανήλικοι ζήτησαν και έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ πήραν και προθεσμία για να απολογηθούν.