ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τα στοιχεία που έλυσαν το παζλ και ξεκλείδωσαν την ταυτότητα των εκτελεστών Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Τα στοιχεία που έλυσαν το παζλ και ξεκλείδωσαν την ταυτότητα των εκτελεστών Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη – Ο τρόπος δράσης και τα «βαριά» συμβόλαια θανάτου

Η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου και το δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε πάνω στη μηχανή μετά από τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στην αυλή του σπιτιού του στα Σκούρτα Βοιωτίας έδωσαν απαντήσεις για την ταυτότητα των εκτελεστών.

Οι άνδρες που έχουν ταυτοποιηθεί για τα συμβόλαια θανάτου της νύχτας είναι οκτώ. Τρεις συλληφθέντες περνάνε από το κατώφλι του εισαγγελέα. Οι δύο από τους οκτώ βρίσκονται ήδη στη φυλακή. Άλλοι δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα ξεκινά νέος κύκλος ερευνών για τουλάχιστον 10 ακόμα άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με το Mega, ο 39χρονος Γεωργιανός που φέρεται να αναλάμβανε τα συμβόλαια θανάτου είναι ο άνδρας του οποίου το αποτύπωμα βρέθηκε πάνω στην μπαταρία της μηχανής που άφησαν πίσω τους, εξαιτίας μηχανικής βλάβης, οι εκτελεστές, στη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου το 2022.

Με τρεις σφαίρες εξ επαφής στο κεφάλι και άλλες δέκα στο κορμί οι πληρωμένοι δολοφόνοι του Γιάννη Σκαφτούρου τον εκτέλεσαν μέρα μεσημέρι στο εξοχικό του, μπροστά στα μάτια μελών της οικογένειάς του.

«Έριχναν στο ψαχνό και όποιον πάρει ο χάρος. «Πέστε κάτω» λέει. «Πέστε κάτω όλοι». Θα μας σκότωναν όλους. Πήγαν να μας καθαρίσουν όλους. Όλους. Ήμασταν τυχεροί που δεν θρηνήσαμε γυναίκες και παιδιά», είχε αναφέρει ο συμπέθερος του Γιάννη Σκαφτούρου.

Μέσα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, οι δολοφόνοι πήδηξαν τη μάντρα, μπήκαν στην αυλή και άρχισαν να γαζώνουν με καλάσνικοφ τον στόχο τους.

Δύο καρέ από κάμερες ασφαλείας είχαν δείξει τους δολοφόνους του «θείου Τζο», όπως ήταν γνωστός ο Γιάννης Σκαφτούρος, δευτερόλεπτα μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση. Η μηχανή στην οποία επέβαιναν, βρέθηκε παρατημένη σε διπλανό χωράφι. Πάνω στη μπαταρία ο Γεωργιανός εκτελεστής, είχε αφήσει το αποτύπωμά του.