ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Greek Mafia: Η εισαγόμενη εγκληματική οργάνωση, τα συμβόλαια θανάτου και τα λαθραία προϊόντα

Greek Mafia: Η εισαγόμενη εγκληματική οργάνωση, τα συμβόλαια θανάτου και τα λαθραία προϊόντα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους νονούς της νύχτας και τα πληρωμένα συμβόλαια θανάτου 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τη Greek Mafia με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις αλλά και να κυκλώνει τα πρόσωπα που διαφεύγουν. Μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε ότι τα πρόσωπα που συνελήφθησαν για τα συμβόλαια θανάτου που έγιναν για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη.

Όπως είπε: «Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο συλλήψεις. Έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη πέντε κατηγορούμενοι. Δύο από αυτούς έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα, δύο φαίνεται ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και ένας ακόμη, ο οποίος συνεχίζει και αναζητείται στη χώρα μας, ενώ ελέγχεται έντονα και η δραστηριότητα ακόμη τουλάχιστον 10 ατόμων. Δεν σταματά η έρευνα της αστυνομίας εδώ. Φυσικά κοινός παρανομαστής φαίνεται ότι είναι όντως η δραστηριοποίηση στα λαθραία καπνικά προϊόντα. Και αν αυτές οι υπηρεσίες δεν συνεργάζονταν για την εξιχνίαση των υποθέσεων που χειρίζονταν η κάθε μία, δεν θα φτάναμε να μιλάμε σήμερα για την εξιχνίαση όλων των υποθέσεων, καθώς προσπάθησαν οι υπηρεσίες να καταλάβουν ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο των εκτελεστών. Και είδαμε ότι υπάρχει ένα κοινό στοιχείο.

Υπάρχει αυτό το στοιχείο της δραστηριότητας στα λαθραία καπνικά προϊόντα, που μάλλον η δραστηριότητα της μίας ομάδας ενοχλούσε τη δραστηριότητά της άλλης».

Σε άλλο σημείο είπε ότι «[…] η επίθεση στο πρατήριο υγρών καυσίμων δεν αφορούσε καθόλου το πρατήριο. Αφορούσε συγκεκριμένα οχήματα μεταφορικής εταιρείας. Γι’ αυτό ξαναλέω ότι ο κοινός παρανομαστής όλων αυτών των περιπτώσεων μας οδήγησε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για κοινούς δράστες, για μία εγκληματική ομάδα η οποία δραστηριοποιούνταν στον συγκεκριμένο κλάδο»

Αναφορικά με το αν οι συγκεκριμένες συλλήψεις συνδέονται με την εκτέλεση του Β. Ζαμπούνη ανέφερε ότι δεν πρέπει σε να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. «Όπως πολύ σωστά ρώτησαν χθες οι αστυνομικοί συντάκτες τους αξιωματικούς που βρίσκονταν στην παρουσίαση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αν αυτή η σύλληψη προέκυψε μετά από την τελευταία δολοφονία που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες και εξήγησαν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ανθρωποκτονία, έχουμε πολλά δεδομένα να εξετάσουμε και θα ήταν λάθος να συνδέσουμε αυτές τις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Γιώργο Γεραφέντη, καταρρέει ένα από τα σενάρια και τις εκτιμήσεις που υπήρχαν μέχρι τώρα ότι υπήρχε αλληλοεξόντωση μεταξύ νονών της νύχτας της Greek Mafia. Όπως είπε «τώρα διαπιστώνεται ότι υπάρχει μία νέα εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα των καπνικών προϊόντων. Ήταν αποκλειστική δραστηριότητα η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Φαίνεται ότι κάποιοι Έλληνες είχαν μπει στο κόλπο αυτό, είχαν μπει στα χωράφια τους. Τους ενόχλησε η παρουσία τους γιατί έχαναν αρκετά εκατομμύρια ευρώ και αποφάσισαν να τους βγάλουν από τη μέση. Ένας από αυτούς, όπως εκτιμούν οι αρχές, ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος, τον οποίο είχαν δολοφονήσει το Πάσχα του 2022 στο σπίτι του στα Σκούρτα, σε οικογενειακό γλέντι».

Στην ερώτηση αν για αυτό οι συλληφθέντες είναι από συγκεκριμένες χώρες ο αστυνομικός συντάκτης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απάντησε «Ακριβώς. Δηλαδή υπερασπίζονταν τα συμφέροντα της δικής τους εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν εδώ στην Ελλάδα, αλλά είχε και πλοκάμια και στην Ευρώπη».