ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η «διαδρομή του θανάτου»: Η τελευταία νύχτα στη σύντομη ζωή του Μπάμπη

M
MEGA

Μεσσολόγι: Oι τελευταίες ώρες στη ζωή του Μπάμπη, ολοκληρώνεται μία μετά το σούρουπο όταν ο νεαρός εκτελείται και μένει νεκρός στο σημείο δύο και πλέον εβδομάδες.

Η κάμερα του MEGA ακολουθεί τη διαδρομή που έκανε ο 50χρονος κρεοπώλης, από τη στιγμή που συναντήθηκε με τον Μπάμπη. Στους ίδιους δρόμους, στα σημεία που κάμερες κατέγραψαν το τζιπ του χασάπη, στην περιοχή που έμελλε να βρεθεί η σορός του, από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της αστυνομίας, που στο παρελθόν είχε εντοπίσει άλλα δύο πτώματα.

Βράδυ Πέμπτης 4 Ιανουαρίου. Στις 20:20 ο κρεοπώλης συναντιέται με τον Μπάμπη και 10 λεπτά μετά όπως έχει καταθέσει ο 50χρονος, φτάνουν στη διασταύρωση των ΤΕΙ.

Το τζιπ κατευθύνεται αντίθετα από την πόλη του Μεσολογγίου και μέσα σε αυτό, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία, ήταν ο 50χρονος κρεοπώλης και ο άτυχος Μπάμπης.

Το τζιπ κατευθύνεται προς τον κάμπο του Ευηνοχωρίου. Στις 20:40 κάμερα της Ιόνιας Οδού το καταγράφει και ξεσκεπάζει μια από τις αντιφάσεις του χασάπη, που υποστήριζε ότι επέστρεψε κατευθείαν στο σπίτι του, μόλις άφησε τον 31χρονο.

Η αντίστροφη μέτρηση στη ζωή του Μπάμπη έχει ξεκινήσει και η κλεψύδρα του χρόνου έμελλε να αδειάσει γρήγορα μετά από αυτό το σημείο.

Η εκτέλεση του Μπάμπη και η συσκότιση

Στις 20:50 τη νύχτα του φονικού, το τζιπ του κρεοπώλη βγαίνει από τον εθνικό δρόμο και αρχίζει να κινείται στην περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα, το τζιπ του κρεοπώλη φτάνει στον προορισμό του.

Σε αυτή την ευρύτερη περιοχή, όπου ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε 18 μέρες αργότερα τη σορό του Μπάμπη. Η περιοχή που ο άτυχος νεαρός δέχτηκε πυροβολισμούς και άφησε την τελευταία του πνοή, μόνος και αβοήθητος.

Ήταν τα λεπτά, που ο κατηγορούμενος χασάπης υποστήριζε ότι είχε ένα κενό μνήμης λόγω ουσιών που έκανε και δεν θυμόταν με ακρίβεια τις κινήσεις του. Είναι τα λεπτά, σε αυτή την περιοχή, που ο κρεοπώλης τηλεφωνεί και στέλνει μηνύματα σε φίλους, που αργότερα φρόντισε να διαγράψει.

Στις 21:10 τη νύχτα του εγκλήματος, το τζιπ του χασάπη που έχει προφυλακιστεί καταγράφεται από κάμερα να επιστρέφει προς το Μεσολόγγι κι το σπίτι του. Ο Μπάμπης είναι ήδη νεκρός.

Στις 21:30 ο χασάπης φτάνει στο σπίτι του. Στους αστυνομικούς τις επόμενες μέρες, υποστηρίζει ψευδώς ότι είχε αφήσει το κινητό του τηλέφωνο σε αυτό το παράθυρο. Το είχε όμως όλη νύχτα μαζί του, όπως διαπίστωσαν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών.

Τη νύχτα του φονικού στις 21:30 ο κρεοπώλης καταγράφηκε από κάμερα ψιλικατζίδικου να αγοράζει χαρτί κουζίνας. Με τον ίδιο να λέει πως αν και ήταν κουρασμένος, μπήκε στη διαδικασία να βγει, επειδή του ήταν απαραίτητο.

Κανείς δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Μπάμπη να γλιτώσει από την παγίδα – θανάτου. Από τη στιγμή που ο ίδιος συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο χασάπη, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το έγκλημα. Μέσα από σκοτεινούς και δύσβατους δρόμους, σε μια περιοχή ερημική που έμελλε να αποκλειστεί μέχρι να έρθει στο φως, η αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση του αδικοχαμένου νεαρού.