ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: Νέα αποκάλυψη - Ο Μπάμπης είχε ανοιχτό το τηλέφωνο για να ακούει κάποιος άλλος

Μεσολόγγι: Νέα αποκάλυψη - Ο Μπάμπης είχε ανοιχτό το τηλέφωνο για να ακούει κάποιος άλλος

Μεσολόγγι: Το τρίτο άτομο που άκουγε τη συνομιλία θα πρέπει να είναι ένα άτομο εμπιστοσύνης του Μπάμπη

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε σε μια νέα αποκάλυψη σχετικά την υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα ο κ. Τσούκαλης αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία για το τηλέφωνο του 31χρονου θύματος τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο οδηγούν στο ότι ο Μπάμπης παγιδεύτηκε. Από τα στοιχεία επίσης προκύπτει πως ο Μπάμπης είχε ανοιχτό το τηλέφωνο του για να ακούει κάποιος τρίτος χωρίς να το αντιληφθεί ο κρεοπώλης.

«Εάν βρεθεί και το όπλο και το τηλέφωνο επίσης θα είναι πολύ σημαντικά. Και βέβαια έχουμε και κάτι πολύ σημαντικό. Εδώ επιβεβαιωνόμαστε όσοι λέμε από την πρώτη μέρα ότι ο Μπάμπης παγιδεύτηκε. Γιατί έχει αποδειχθεί από την άρση του απορρήτου ότι το τηλέφωνο του Μπάμπη κατά τη διάρκεια της διαδρομής που ήταν μαζί με τον φερόμενο ως δράστη που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, ήταν σε συνεδρία, ήταν ανοιχτή η γραμμή σε κάποια εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης το είχε ανοιχτό για να ακούει κάποιος χωρίς να το αντιληφθεί ο κρεοπώλης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή και από τις διωκτικές αρχές αν είχε το τηλέφωνό ο Μπάμπης, είπε “δεν ξέρω, δεν το είδα”. Που σημαίνει ότι η συνεδρία την οποίαν είχε ο Μπάμπης δεν ήταν για να μιλάει ο Μπάμπης, απλώς το είχε ανοιχτό για να ακούγεται η συνομιλία» τόνισε.

Αναφερόμενος στο τρίτο άτομο, το οποίο ήταν σε αυτή τη συνομιλία, ο κ. Τσούκαλης είπε: «Υπάρχει κι ένα άτομο το οποίο είναι μέσα στον πυρήνα της παρέας, το οποίο δεν έχει καταθέσει ακόμη. Ενδεχομένως να είναι αυτό, ενδεχομένως και κάποιο άλλο. Πάντως, αν ήταν έτσι ανοιχτή η γραμμή του Μπάμπη με κάποια εφαρμογή, το άτομο αυτό θα πρέπει να είναι άτομο εμπιστοσύνης του Μπάμπη».

Προσπάθησε να το... παίξει τρελός στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης

Τάσεις αυτοκτονίας εκδήλωσε ο 50χρονος κρεοπώλης μόλις έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού ωστόσο ο ψυχίατρος που τον εξέτασε είχε πολύ διαφορετική άποψη για τα όσα ισχυριζόταν.

Σύμφωνα με το STAR, o 50χρονος εξετάστηκε άμεσα από τον ιατρό στο ψυχιατρείο των φυλακών αλλά δεν εντοπίστηκε κάποιο εύρημα, ούτε συνέτρεχε λόγος ανησυχίας.

Έτσι, ο 50χρονος δεν κατάφερε να πετύχει τον εγκλεισμό του στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού.

Θυμίζουμε πως όταν έφτασε στις φυλακές την Τετάρτη (24/01), οι άλλοι κρατούμενοι τον «υποδέχτηκαν» με ύβρεις και απειλές με αποτέλεσμα ο 50χρονος να τρομάξει και να πει στους αστυνομικούς πως «θα αυτοκτονήσω».

Tα τρία ψέματα που έστειλαν τον κρεοπώλη φυλακή - Πώς τον «έδεσαν» οι Αρχές

Με τρία ψέματα προσπάθησε ο 50χρονος κρεοπώλης να αποπροσανατολίσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τα κενά κατά τη διάρκεια της διαδρομής από συγκεκριμένες τοποθεσίες προς άλλες, ήταν τεράστια, σε σημείο που ουσιαστικά «έκαψαν» τον 50χρονο.

Ποια ήταν όμως τα τρία ψέματα που «έδεσαν» την υπόθεση;

Το πρώτο ήταν πως δήλωσε ότι έχοντας επιβιβάσει στο όχημά του του τον Μπάμπη, οδηγώντας το τζιπάκι μαύρου χρώματος το οποίο φέρει εξωτερικά ξύλινο κουτί μεταφοράς σκύλου και κινούμενος με κατεύθυνση προς Ευηνοχώρι, πραγματοποίησε αναστροφή στον κόμβο ΤΕΙ επιστρέφοντας, όπως είπε, στο Μεσολόγγι. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ψευδές, καθώς 3 κάμερες τον έπιασαν να οδηγεί το όχημά του να περνά από τον κόμβο ΤΕΙ και κινήθηκε προς Ευηνοχώρι και στη συνέχεια στην περιοχή Κάμπου.

Το δεύτερο ήταν ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, μετά την υποτιθέμενη αποβίβαση του Μπάμπη κινήθηκε απευθείας προς το μίνι μάρκετ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ψευδές μιας και από κάμερα προκύπτει ότι επιστρέφοντας προς Μεσολόγγι, αρχικά κινήθηκε προς την περιοχή «Λυομένων», όπου παρέμεινε για 11 λεπτά και ακολούθως κινήθηκε προς το μίνι μάρκετ.

Το τρίτο είχε να κάνει με τον χρόνο που ο 50χρονος δήλωσε ότι πραγματοποίησε την διαδρομή Αγίου Αθανασίου, κόμβος ΤΕΙ, μίνι μάρκετ χωρίς στάσεις ήταν περίπου 24 με 34 λεπτά (καθώς είχε αναφέρει ότι παρέλαβε τον 31χρονο την 20:36 και αφίχθη στο μίνι μάρκετ την 21:00 με 21:10), αντί των 10 λεπτών που αυτή πραγματοποιήθηκε παρουσία του.

Η φυσική ανάγκη και το... χαρτί υγείας

Στη δικογραφία αναφέρεται ωστόσο πως ο 50χρονος ισχυρίστηκε πως σταμάτησε μέχρι και για να πραγματοποιήσει φυσική ανάγκη, ωστόσο από έρευνα που έγινε διαψεύστηκε και ο ισχυρισμός αυτός.

«Από τα δεδομένα αυτά προκύπτει αβίαστα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι υπάρχει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 55 λεπτών, το οποίο δεν δικαιολογείται σύμφωνα με όσα μας έχει αναφέρει ο… για τη διαδρομή και τις κινήσεις που πραγματοποίησε. Όταν αυτό του γνωστοποιήθηκε εκείνος αρχικά δήλωσε ότι παρέλειψε να αναφέρει πως πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση για να κάνει ένα τσιγάρο, χρόνος ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε 55 λεπτά της ώρας.

Δήλωσε ότι δεν μετέβη στην οικία του καθώς εκεί δεν είχε χαρτί υγείας, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι παραθαλάσσια όπου τελικά πραγματοποίησε την ανάγκη του είχε χαρτί υγεία στην τσέπη του. Κατόπιν τούτων προς επιβεβαίωση των ανασκευασμένων πλέον λεγομένων του, αποφασίστηκε Αστυνομικοί της υπηρεσίας μας να μεταβούν με τον … προκειμένου τους υποδείξει το σημείο που αυτός πραγματοποίησε τη σωματική του ανάγκη.

Πράγματι αυτός υπέδειξε σημείο όπου η Ανατολική Περιμετρική Μεσολογγίου τερματίζει στον δρόμο που ανατολικά οδηγεί προς τα … Στο σημείο αυτό έγινε έλεγχος παρουσία του, όμως δεν εντοπίστηκαν ίχνη αφόδευσης ούτε χαρτί υγείας που είχε χρησιμοποιήσει, γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι και αυτός ο ισχυρισμός του είναι ψευδής, αποδυναμώνοντας για μία ακόμη φορά το προφίλ και την αξιοπιστία του».

Στο νερό αναζητούν το κινητό και την καραμπίνα του Μπάμπη οι αστυνομικοί

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., και ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος, μίλησαν MEGA για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος, σχολίασε για τις εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης: «Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Η ιστορία δεν έχει να κάνει με χρυσό αλλά όλα είναι εικασίες, δεν υπάρχουν στη δικογραφία».

Η Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως όλες αυτές οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με το κίνητρο της δολοφονίας: «Σημασία έχει να βρεθεί το κινητό του θύματος όπως και το όπλο του θύματος που πιθανόν να είναι το όπλο της δολοφονίας. Υπάρχει ένα τετράδιο με ονόματα και οφειλές. Εξετάζονται και άλλα άτομα για περισσότερες πληροφορίες για το κίνητρο. Ο κατηγορούμενος είναι ένας. Ο κατηγορούμενος δεν μίλησε στους αστυνομικούς».

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος, ο Μπάμπης σημείωνε όλες τις υποχρεώσεις και τα έσοδα που είχε.

«Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους είχε βοηθήσει αλλά το σημαντικό είναι η ανάκτηση των δεδομένων. Έχει κατασχεθεί ένα άλλο τηλέφωνο και θέλουμε να δούμε για ποιο λόγο το άλλο άτομο είχε σβήσει κάποια μηνύματα. Ο άνθρωπος αυτός έχει εκτελεστεί από τα 8 μέτρα και φαίνεται πως ήταν σε αμυντική στάση. Πιστεύουμε πως υπήρχε ενέδρα. Παρασύρθηκε εκεί και ίσως η δολοφονία έχει γίνει με το δικό του όπλο. Υπάρχει ενδεχόμενο να έχει μεταφερθεί το πτώμα αλλά αυτό θα μας το δείξει το DNA».

Τόνισε μάλιστα, πως υπήρχε ανησυχία το τελευταίο διάστημα και από φιλικά του πρόσωπα γιατί υπήρχε η συγκεκριμένη οφειλή και ο Μπάμπης την είχε εκφράσει σε φίλους του.

«Και ο κρεοπώλης ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Θέλω να πιστεύω στην συμπληρωματική διαδικασία πως θα μας πει μία κουβέντα».

Τέλος, η κ. Δημογλίδου είπε:

«Είναι σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Χθες ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό».