ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεσολόγγι: «Βασικό κίνητρο η αρχαιοκαπηλία και οι τοκογλυφίες» - Άφαντα όπλο και κινητό

Μεσολόγγι: «Βασικό κίνητρο η αρχαιοκαπηλία και οι τοκογλυφίες» - Άφαντα όπλο και κινητό

Τι υποστηρίζει ο Θανάσης Κατερινόπουλος για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Για μια ακόμα ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στο Μεσολόγγι για τον εντοπισμό του όπλου και του κινητού του Μπάμπη Κούτσικου. Δύο αντικείμενα που οι Αρχές πιστεύουν ότι θα δώσουν κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά τους και ίσως ρίξουν λίγο φως στο μυστήριο της δολοφονίας του.

Για την υπόθεση μίλησε στο MEGA ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος θεωρεί ότι πίσω από το κίνητρο της δολοφονίας είναι η ρχαιοκαπηλία και οι τοκογλυφίες.

«Ο άνθρωπος (σ.σ. κατηγορούμενος) κάτι φοβάται και μέσα στις φυλακές. Αυτό το κάτι που φοβάται δεν μπορεί να είναι μόνο μέσα στις φυλακές, σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι από έξω. Οι απ’ έξω, θέλω να πιστεύω ότι υπήρχαν σίγουρα, δεν ήταν υπόθεση δική του αυτή η δολοφονία. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν συνεργοί» είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Όσο για το κίνητρο, τόνισε πως «δεν ξέρουμε τι θα βγει στην πορεία. Είναι γεγονός ότι το βασικό κίνητρο είναι η αρχαιοκαπηλία και το δεύτερο είναι οι τοκογλυφίες δεδομένου ότι στην περιοχή γίνεται ένας χαμός από τις τοκογλυφίες».

Μάλιστα ο Θανάσης Κατερινόπουλος το πήγε κι ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως «είναι πολύ πιθανό να ήξερε κάτι και να έπρεπε να τον βγάλουν από τη μέση. Μην ξεχνάτε δύο μέρες πριν, είχαν πάει παρέα σε κάποιο χωριό. Τι χάλασε μετά από δύο μέρες; Υπήρχαν τα χρωστούμενα και από πριν. Κάτι στράβωσε».

Άφαντο το όπλο και το κινητό

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου αλλά και του κινητού του Μπάμπη Κούτσικου, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σε καλαμιές στο Μεσολόγγι.

«Αυτή η υπόθεση έχει συνταράξει καταρχήν γιατί στην αρχή δεν είχε βρεθεί η σορός και πολλά σενάρια είχαν μπει στο τραπέζι, πώς μπορεί να εξαφάνισε αυτός ο άνθρωπος τη σορό του Μπάμπη», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Ο Μπάμπης βρέθηκε σε αυτό το σημείο που είχαν παρατήσει τη σορό του που προφανώς εκεί έγινε και η δολοφονία, γιατί εκεί βρέθηκε το φυσίγγι που του αφαίρεσε τη ζωή. Για να βρεθεί εκεί, πάει να πει ότι εκεί πυροβολήθηκε».