ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πειραιάς: Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε ο 18χρονος στο νοσοκομείο

Πειραιάς: Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε ο 18χρονος στο νοσοκομείο
Unsplash

Πειραιάς: Τα ακριβή αίτια θανάτου του θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία – νεκροτομή και τις τοξικολογικές εξετάσεις. 

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 18χρονου μετά από κατανάλωση αλκοόλ, σε νυχτερινό κέντρο του Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ξημερώματα της Κυριακής ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη σε νυχτερινό κέντρο στην οδό Χαϊδαρίου και παρέλαβε τον 18χρονο χωρίς τις αισθήσεις του. Όπως αναφέρει το ΕΚΑΒ:

«Στο σημείο έφτασε κινητή μονάδα με γιατρό και παρέλαβαν τον νεαρό χωρίς αισθήσεις. Τον μετέφεραν στο Τζάνειο νοσοκομείο στις 5:15. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους γιατρούς των ΤΕΠ αλλα δεν τα κατάφερε. Η ώρα θανάτου δηλώθηκε στις 6:20».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός έχασε τις αισθήσεις του μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θανάτου του θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία – νεκροτομή και τις τοξικολογικές εξετάσεις που ήδη έχουν παραγγελθεί.

Δύο συλλήψεις στο νυχτερινό κέντρο

Τα ξημερώματα, στο σημείο όπου παρέλαβε το ΕΚΑΒ τον 18χρονο, πήγε και η Αστυνομία. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο άντρες που έφεραν όπλα πάνω τους. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, το ένα από τα όπλα είχε κλαπεί το 2020 από αστυνομικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 37 και 42 ετών προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον Πειραιά, καθώς κατείχαν όπλα ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ανωτέρω Υπηρεσίας, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, εξάγοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.