ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γάλλος υπήκοος ίδρυσε εταιρεία πληροφορικής με έδρα την Αθήνα μέσα από τη φυλακή

Γάλλος υπήκοος ίδρυσε εταιρεία πληροφορικής με έδρα την Αθήνα μέσα από τη φυλακή

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές της Γαλλίας, για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Δικογραφία για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης σχηματίστηκε σε βάρος κρατουμενου στις γαλλικές φυλακές, ο οποίος κατηγορείται ότι ίδρυσε με πλαστά δικαιολογητικά εταιρεία πληροφορικής με έδρα την Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για 39χρονο υπήκοο Γαλλίας, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές της χώρας του, για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για τη φερόμενη ως εγκληματική δράση του άνδρα είχαν προηγηθεί πληροφορίες των διωκτικών αρχών της Γαλλίας προς τις αντίστοιχες ελληνικές, μέσω Europol, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 39χρονος φέρεται να πραγματοποιούσε ταξίδια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, με σκοπό την ίδρυση εταιρειών και το άνοιγμα λογαριασμών σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα.

Ο Γάλλος επισκέφθηκε κατ' επανάληψη την Ελλάδα το διάστημα 2020-21 όπου «με χρήση πλαστού διαβατηρίου βελγικών αρχών κατάφερε να του αποδοθεί ΑΦΜ κατοίκων εξωτερικού και ακολούθως προέβη σε ίδρυση εταιρείας με έδρα στην Αθήνα και αντικείμενο «Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία δεν υφίσταται πλέον, ενώ κι από το Γ.Ε.ΜΗ. προκύπτει αναστολή καταχώρησής της ήδη από τον Ιούλιο του 2023, καθώς ο υπόχρεος δεν είχε δημοσιεύσει εμπρόθεσμα τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις έτους 2021.