ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στον αποστολέα του δέματος βόμβας φτάνει η Αντιτρομοκρατική - Ο καθοδηγητής και οι πυροτεχνουργοί

Στον αποστολέα του δέματος βόμβας φτάνει η Αντιτρομοκρατική - Ο καθοδηγητής και οι πυροτεχνουργοί

Χθες το πρωί τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές έρευνες σε δέκα σπίτια και προχώρησαν σε συλλήψεις ενώ έγιναν έρευνες και σε κελιά κρατουμένων. 

Με την αποστολή δέματος - βόμβας στην εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης είναι πιθανό να συνδέεται η χθεσινή αιφνιδιαστική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Κι αυτό διότι η πρόεδρος Εφετών και παραλήπτρια του φακέλου με τα εκρηκτικά είχε χειριστεί υπόθεση ενός εκ των ατόμων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας. Στον φάκελο με τα εκρηκτικά, που πάντως δεν πυροδοτήθηκε, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν αποτυπώματα, τα οποία αντιπαραβάλλονταν με τα αντίστοιχα των προσαχθέντων της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης, δίχως να έχουν προκύψει αποτελέσματα.

Χθες το πρωί τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές έρευνες σε δέκα σπίτια και προχώρησαν σε συλλήψεις ενώ έγιναν έρευνες και σε κελιά κρατουμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., δυο πυροτεχνουργοί, ένας του στρατού ξηράς και ένας που υπηρετεί στην πολεμική αεροπορία είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους, αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό, μαρτυρίες και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις ατόμων που είχαν επαφή με τα άτομα που κατηγορούνται από την ΕΛ.ΑΣ για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Τα μέλη της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» φέρονται να ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση, ανάλογα με το χτύπημα, κατόπιν εντολών που έδινε ο 36χρονος έγκλειστος των φυλακών Δομοκού.

Οι δέκα συλληφθέντες - ανάμεσα τους και οι έγκλειστοι στις φυλακές- κατηγορούνται για κατά περίπτωση, συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Η οργανωμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής έγινε καθώς, συμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν φόβοι για νέα χτυπήματα.

Το τελευταίο διάστημα είχε προκληθεί έντονη ανησυχία στις Αρχές από τα συνεχόμενα απειλητικά τηλεφωνήματα αγνώστων για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε τηλεοπτικούς σταθμούς, πρεσβείες και σημεία έντονου ενδιαφέροντος.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, κατά την διάρκεια της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν, ένα καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, ένα περίστροφο, μια καραμπίνα και εκρηκτική ύλη.

Ο οπλισμός έχει σταλεί προς εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια.