ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα, φυλακές: Έρευνες για βόμβες και επιθέσεις σε δικαστικούς

Αστυνομικοί
Intime News

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν γίνει πάνω από 10 έρευνες σε σπίτια μελών του αντιεξουσιαστικού και όχι μόνο χώρο και έχουν προσαχθεί για την ώρα οκτώ άτομα

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης σε πολλά σημεία στην Αθήνα αλλά και σε δύο φυλακές, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι υπήρχαν επικοινωνίες των προσαχθέντων με φυλακισμένους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν γίνει πάνω από 10 έρευνες σε σπίτια μελών του αντιεξουσιαστικού και όχι μόνο χώρο και έχουν προσαχθεί για την ώρα οκτώ άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και δίνουν καταθέσεις για την επίθεση με βόμβα σε παράρτημα τράπεζας στα Πετράλωνα.

Οι πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες προσαγωγές σχετίζονται με την εμπρηστική επίθεση που είχε γίνει στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα ενώ ερευνώνται και για τις απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι τα άτομα αυτά έχουν συμμετάσχει και σε άλλες βομβιστικές ενέργειες αλλά σε καμία περίπτωση σε αυτή που έγινε κοντά στο υπουργείο Εργασίας.

Η εμπρηστική επίθεση στα Πετράλωνα

Η εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα είχε γίνει στις 25 Ιανουαρίου στην οδό Τριών Ιεραρχών. Οι δράστες είχαν βάλει τη βόμβα στην είσοδο της τράπεζας και από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε ένα αυτοκίνητο, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το κτήριο.

Οι αστυνομικοί που είχαν κάνει έρευνες για τη βόμβα είχαν βρει φυτίλι και πυροκροτητή ενώ οι δράστες δεν είχαν ενημερώσει με προειδοποιητικό τηλεφώνημα για το χτύπημά τους. Την ευθύνη είχε αναλάβει η ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει, με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για επίθεση με χειροβομβίδα σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου τον Ιουλίο του 2023 στο Χαϊδάρι.

Τέλος, ένα ακόμη «χτύπημα» στο οποίο εμπλέκεται η συγκεκριμένη οργάνωση είναι η επίθεση στο σπίτι – γραφεία εταιρείας επιχειρηματία με τα αρχικά Δ.Μ. στην οδό Ηούς στην Κηφισιά.

Σχετικές ειδήσεις