ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ «ΒΑΦΤΗΚΑΝ» ΜΕ ΑΙΜΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βαλκάνιοι, Σοβιετικοί και Τούρκοι εκτελεστές στην Ελλάδα - Πώς η χώρα μας έγινε «gangsters paradise»

Βαλκάνιοι, Σοβιετικοί και Τούρκοι εκτελεστές στην Ελλάδα - Πώς η χώρα μας έγινε «gangsters paradise»

Πολυεθνική εγκληματικότητα μαστίζει την Ελλάδα με την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται αντιμέτωπη με εκτελεστές πέραν κάθε πραγματικότητας

«Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι». Αυτή την ατάκα χρησιμοποιούσε συχνά-πυκνά ο Καραγκιόζης στις παραστάσεις του στο «Θέατρο Σκιών» για να γελάσει ο κόσμος. Μόνο που σήμερα, εν έτη 2024, η ατάκα αυτή μπορεί να παραφραστεί εύκολα σε «Ουκρανοί, Σέρβοι, Τούρκοι» σε ένα θέατρο άκρατης εγκληματικότητας με σκηνικό την Ελλάδα.

Η Ελληνική Αστυνομία για πρώτη φορά στα χρονικά έρχεται αντιμέτωπη με καραβιές εκτελεστών από χώρες των Βαλκανίων, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αλλά και από την Τουρκία και όλοι μαζί ταυτόχρονα.

Άγριες δολοφονίες που οι εκτελεστές δεν νοιάζονται για παράπλευρες απώλειες και με ωμή βιαιότητα, δολοφονούν μπροστά σε πολίτες χωρίς να δείχνουν να νοιάζονται ιδιαίτερα για την ΕΛ.ΑΣ.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εξάρθρωση της οργάνωσης των Σέρβων και Μαυροβούνιων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. και είχε κάνει δυο άγριες δολοφονίες σε Κέρκυρα και Βάρη.

Τεμάχιζαν τα πτώματα, παραλίγο να αιματοκυλήσουν εμπορικό κέντρο

Συνολικά στην οργάνωση συμμετείχαν 39 άτομα, εκ των οποίων 8 φυσικοί αυτουργοί, 8 ηθικοί αυτουργοί και 23 συνεργοί, που επιχειρούσαν με πληροφοριοδότες οι οποίοι αναζητούσαν τα θύματά τους και αφού τους εντόπιζαν τους έστηναν ενέδρα για να τους εκτελέσουν.

Η οργάνωση, στην Ελλάδα προχώρησε σε δύο άγρια φονικά το 2020, στη Βάρη Αττικής και στην Κέρκυρα, ενώ ετοίμαζαν μακελειό σε πολύ γνωστό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό της δράσης τους πως για μία δολοφονία έλαβαν το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν δίσταζαν να τεμαχίσουν τα θύματά τους με απόλυτη αγριότητα.

Στη Βάρη εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο αλλοδαπούς, σε κατάστημα εστίασης, την ώρα που γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους, ενώ στην Κέρκυρα, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Μαυροβουνίου και Σερβίας, με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς.

Μάλιστα το θράσος των εκτελεστών ήταν τέτοιο που, αδιαφορώντας για παράπλευρες απώλειες δεν δίστασαν να μπουν σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονταν τα θύματά τους, προκειμένου να τους εκτελέσουν, ωστόσο τους έχασαν, καθώς καθυστέρησαν τα όπλα, με αποτέλεσμα να μη γίνει η εκτέλεση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μέλη αντίπαλης οργάνωσης που συνενώθηκαν με άλλες οργανώσεις των δυτικών Βαλκανίων για τον εντοπισμό των αλλοδαπών και την εκτέλεση των ανθρωποκτονιών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάστηκε με τις αρχές της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας αλλά και την Europol, με τεχνικές ψηφιακές έρευνες μεγάλης έκτασης και όγκου προχωρώντας έτσι στην πλήρη διακρίβωση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων.

Τα μέλη της σπείρας λειτουργούσαν με σαφή ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, καθώς άλλοι ήταν υπεύθυνοι για την ενοικίαση κατοικιών, την ενοικίαση οχημάτων ή την προμήθεια των όπλων και του εξοπλισμού και άλλοι είχαν τον ρόλο των εκτελεστών. Έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία κάθε μέλους και ο βαθμός της εμπλοκής τους αλλά και ο βαθμός των στελεχών.

Όταν εντόπισαν τους στόχους τους στη χώρα μας εισήλθαν στο εσωτερικό με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, μέσω μονοπατιών διακινητών μεταναστών και χρησιμοποιώντας μέσα κάλυψης, μάσκες, γάντια, ακόμα και στολές δυτών παρακολουθούσαν τα θύματά τους προετοιμάζοντας τα χτυπήματά τους.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας και η μάχη για τα λαθραία τσιγάρα

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες, από την ημέρα όπου η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να «ξεδοντιάσει» μια άλλη σπείρα, Ουκρανών εκτελεστών, που βρέθηκαν σε πόλεμο με Έλληνες «τσιγαράδες» για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου.

Στην Αστυνομία πιστεύουν πως είναι οι εν λόγω Ουκρανοί ήρθαν στην Ελλάδα και έγιναν εκτελεστές και η συμμορία έγινε σύντομα «νούμερο ένα» της νύχτας, που είχε επικεντρωθεί στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων.

Είχαν μια ομάδα στην Αθήνα, με αρχηγό έναν Ουκρανό, η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη, αλλά και ένα «υποκατάστημα» στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, είναι στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονία ανθρώπου της νύχτας προ ετών, όπως αναφέρει ο ALPHA.

Γιατί λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων; Γιατί η εκβίαση καταστημάτων δεν έχει χρήματα και ο τζίρος από τα λαθραία τσιγάρα, που έφευγαν για Ευρώπη είναι... μυθικός!

Χαρακτηριστικό είναι πως στην Αγγλία ένα πακέτο τσιγάρα έχει 15 ευρώ ενώ στην Ουκρανία μόλις... 2!

Να σημειωθεί πως στη εν λόγω συμμορία δεν ήταν μόνο Ουκρανοί αλλά και Γεωργιανοί, με την ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμά πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έπαιξε κομβικό ρόλο στην... μετανάστευση των εν λόγω πιστολάδων προς την χώρα μας, καθώς δεν ήταν φυσικά δυνατό να παραμείνουν σε μια εμπόλεμη ζώνη και να κάνουν τέτοιες δουλειές.

Στην Ελλάδα, τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, εκτός από τα λαθραία τσιγάρα, λαμβάνουν μέρος και σε προστασία καταστημάτων ή και παραβατικά συμβόλαια, όπως ξυλοδαρμοί.

Τα πρωτοπαλίκαρα του Μπάρις Μπογιούν, η Τουρκία και ο Ερντογάν

Εξάλλου, δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από την εξαπλή (!) εκτέλεση Τούρκων στην Λούτσα από μέλη αντίπαλης συμμορίας. Οι έξι νεκροί της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Λούτσα ήταν μέλη της συμμορίας του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν.

Εδώ ανοίγει παρένθεση για να καταλάβουμε πως τα διεθνή κυκλώματα συνδέονται μεταξύ τους. Ο Μπάρις Μπογιούν ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονίας του Μαυροβούνιου μαφιόζου Γιόβαν Βούκοτιτς, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένοπλη επίθεση στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

Οι 6 έψαχναν τρόπο να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατό, πολύ πιθανά επειδή γνώριζαν ήδη ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος τους. Ήταν μέλη της συμμορίας των «Ντάλτον».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο, 10 λεπτά πριν φύγουν άρον άρον από το κρησφύγετο της Λούτσας τα μέλη της ομάδας Ντάλτον, εστάλη μήνυμα σε έναν από αυτούς που έγραφε: «Ξέρουν πού βρίσκεστε. Τρέξτε γρήγορα». Το μήνυμα αυτό, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να το έστειλε ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγες ώρες μετά το μακελειό.

Πώς όμως οι Τούρκοι βρέθηκαν στην Λούτσα;

Εδώ και χρόνια μαίνεται πόλεμος συμμοριών στην Τουρκία, για τον έλεγχο των ναρκωτικών και της μεταφοράς λαθρομεταναστών. Οι... κακές γλώσσες αναφέρουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει και άσχημες σχέσεις με πολλές από τις ηγετικές μορφές προσπαθώντας να διατηρεί την εγκληματικότητα χαμηλά αλλά να έχει και λόγο (και ίσως προστασία) στα τεκταινόμενα.

Κάπως έτσι, ο πόλεμος των συμμοριών της Τουρκίας έχει μεταφερθεί σε όλη την Ευρώπη και μοιραία στην Ελλάδα, η οποία είναι δίπλα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα πρωτοπαλίκαρα του Μπάρις Μπογιούν βρίσκονταν στη Γαλλία για «δουλειά» πριν έρθουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια θα περνούσαν στην Ιταλία.

Φόβος και τρόμος οι Σκοπιανοί στη Βόρεια Ελλάδα

Τον περασμένο Ιούλιο στη Χανιώτη της Χαλκιδικής, δολοφονήθηκε 39χρονος Σκοπιανός και τραυματίστηκε 46χρονος φίλος του. Δράστης της μαφιόζικης επίθεσης είναι ένας Σκοπιανός άνδρας καθώς και ένας συνεργός του. Στο σημείο βρέθηκαν 19 κάλυκες.

Μάλιστα οι υποψίες που είχαν εκφραστεί τότε – και επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα - ότι η εκτέλεση συνδεόταν με την αντίστοιχη δολοφονική ενέργεια στο «Σίσα μπαρ» του περσινού Μαρτίου.

Ο 39χρονος, που ασχολούταν με τα καζίνο και το εμπόριο αλκοολούχων ποτών, ενώ είχε «άκρες» και στην κυβέρνηση των Σκοπίων, καθόταν στην αυλή της ενοικιαζόμενης βίλας και δίπλα του βρισκόταν ο 45χρονος που τραυματίστηκε, καθώς και άλλος ένας άνδρας και δύο γυναίκες. Ήταν ο αρχηγός της συμμορίας «Ντουκάντζικ».

Ο δράστης εντοπίστηκε σε συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τις «Τίγρεις» των Σκοπίων, του τμήματος Ανθρωποκτονιών σε απλή μετάφραση, στη γειτονική χώρα.

Ήταν μάλιστα ο ίδιος που συμμετείχε ως συνεργός στη διπλή δολοφονία που είχε γίνει τον περσινό Μάρτιο στην αλβανική συνοικία της πρωτεύουσας του γειτονικού κράτους. Όταν είχε δολοφονηθεί με τον ίδιο τρόπο ο έτερος αρχηγός της μαφιόζικης οργάνωσης, συνεχίζοντας έναν κύκλο αίματος που δεν έχει σταματήσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο κύκλος αίματος μεταξύ δύο αντιμαχόμενων ομάδων στα Σκόπια, που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ναρκωτικών, επεκτάθηκε και στις τουριστικές χερσονήσους της Βόρειας Ελλάδας, όπου ουκ ολίγοι κάτοικοι του γειτονικού κράτους κάνουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι.

Μάλιστα όλα τα δημοσιεύματα συνοδεύονταν με φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, όπου τα πρόσωπα των δολοφονημένων συναρχηγών των «Καταστηματαρχών» καλύπτονταν με ένα Χ.

Πανευρωπαϊκό πρόβλημα

Μια απλή ανάγνωση της παραβατικότητας «δείχνει» την Ελλάδα ως τον παράδεισο των εκτελεστών. Όμως η μεγάλη εικόνα είναι πολύ διαφορετική.

Οι εν λόγω συμμορίες από τις συγκεκριμένες περιοχές (Βαλκάνια, πρώην Σοβιετική Ένωση και Τουρκία) έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε όλη την Ευρώπη, για αυτό συχνά η Europol λαμβάνει μέρος στις έρευνες, καθώς μιλάμε για καταζητούμενους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εμφύλιοι σε Βαλκάνια και Σοβιετική Ένωση έφεραν αρκετό κόσμο με όπλα στα χέρια (και οπλοστάσια πολλές φορές). Άτομα τα οποία γνώρισαν σε πρώτη φάση τον πόλεμο και έχουν τα όπλα ως μέσο επιβολής και επιβίωσης, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως αρκετοί εξ αυτών ήταν εκπαιδευμένοι και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ ήρθε να προστεθεί και ο πόλεμος της Ουκρανίας, όπου η κυβέρνηση Ζελένσκι άνοιξε τις φυλακές της χώρας ώστε να πολεμήσουν οι ποινικοί στο μέτωπο με την Ρωσία, ωστόσο εδώ υπήρξε το εξής παράδοξο: Η Ευρώπη δέχεται άμεσα Ουκρανούς μετανάστες, χωρίς να ελέγξει το παρελθόν τους. Έτσι, όπως φάνηκε άλλωστε και επί του πεδίου, πιστολάδες κατάφεραν να βγουν από τις φυλακές της χώρας και να έρθουν ανενόχλητοι στην Ευρώπη, προσπαθώντας να πάρουν τον έλεγχο στις παράνομες κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Όσο για τους Τούρκους; Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι περισσότεροι έχουν... ξαμοληθεί στην Ευρώπη με τις ευλογίες Ερντογάν, καθώς προτιμά να μην έχει στην «αυλή» του προβλήματα αφήνοντας τους εκτελεστές της χώρας του να δρουν ανενόχλητοι οπουδήποτε αλλού.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείπουμε και τους «ορφανούς» εκτελεστές. Εκείνους που δρουν μόνοι με συμβόλαια θανάτου μεμονωμένα, γνωστοί και ως «μοναχικοί λύκοι»...

Σχετικές ειδήσεις