ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: 29χρονος με βαρύ ποινικό φορτίο «γάζωσε» με σφαίρες βενζινάδικο

Θεσσαλονίκη: 29χρονος με βαρύ ποινικό φορτίο «γάζωσε» με σφαίρες βενζινάδικο

Το συμβάν έγινε τον Μάιο του 2022 στο πρατήριο του προέδρου της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - ο 29χρονος αναζητείται για ανθρωποκτονία, ληστεία καθώς και κατασκευή εκρηκτικών υλών

Της Φανής Χαρίση

Στις 12 Μαΐου του 2022 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής αντικρίζει τις ζημιές που έκανε άγνωστος στο κατάστημα του στη Περαία Θεσσαλονίκης με πυροβόλο όπλο.

Ο δράστης που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πήγε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα στο πρατήριο υγρών καυσίμων του κ. Κιουρτζή και κυριολεκτικά «γάζωσε» το κατάστημα όπου σύμφωνα με την Αστυνομία πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ φορές προς το κατάστημα πώλησης αξεσουάρ του πρατηρίου, προκαλώντας φθορές σε αυτό και σε προϊόντα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων αμέσως μετά, βρήκαν στον χώρο το πολεμικό τυφέκιο που χρησιμοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί που ταυτοποίησαν τον δράστη σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για διακεκριμένες περιπτώσεις οπλοκατοχής-οπλοφορίας – οπλοχρησίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Να σημειωθεί επίσης ότι σε βάρος του 29χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης Τακτικού Ανακριτικού Γραφείου Αθηνών για ανθρωποκτονία με πρόθεση, σύσταση σε συμμορία, ληστεία, καθώς και κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, στο πλαίσιο δικογραφίας που σχηματίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τα έτη 2022 και 2023.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.