ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το who is who των 8 πιο «σκληρών» της εγκληματικής οργάνωσης

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το who is who των 8 πιο «σκληρών» της εγκληματικής οργάνωσης

Ο αρχηγός της θύρας 7 εμφανίζεται και επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης των οπαδών. 

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει τους «σκληρούς» της Θύρας 7, οι οποίοι είναι οι βασικοί κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, έπειτα από τις δεκάδες συλλήψεις στις οποίες προέβη η ΕΛ.ΑΣ., ως συνέχεια των ερευνών για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Θυμίζεται ότι χθες, πέρασαν το κατώφλι των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων οι 60 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης.

Πιο αναλυτικά:

Α.Ι : ΥΠΑΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ

Ο Α.Ι είναι ο αρχηγός της Θύρας 7 και επικεφαλής της Εγκληματικής Οργάνωσης. Σχεδόν σε ολους τους αγώνες της ομάδας του βρίσκεται στο γήπεδο φορώντας διαπίστευση. Όλοι οι οργανωμένοι της ομάδας γνωρίζουν ποιός είναι και υπακούν στις εντολές του, καθώς όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας, εμφανίζεται άλλοτε ως υποκινητής – ηθικός αυτουργός, δίνοντας την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων και άλλοτε ως φυσικός αυτουργός συμμετέχοντας και ο ίδιος στις αξιόποινες πράξεις, τις οποίες οργανώνει και σχεδιάζει ο ίδιος.

Όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, από ανταγωνιστές οπαδούς της ομάδας, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Μαζί του μιλούν μόνο οι "Μεγάλοι" της οργάνωσης και έχει άμεση επικοινωνία με διοικητικά στελέχη των ομάδων του Ολυμπιακού. Αποκομίζει σημαντικά χρηματικά οφέλη, κυρίως από πώληση εισιτηρίων, καθώς πουλάει προσκλήσεις, τις οποίες λαμβάνει δωρεάν, ενώ όσο πιο σημαντικός είναι ο αγώνας, τόσο μεγαλύτερο είναι το «καπέλο» που βάζει στην τιμή των εισιτηρίων.

Εκτός της θύρας 7, ο Α.Ι ηγείται και του συνδέσμου των οπαδών της ομάδας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηλιούπολης. Μάλιστα σε εκδήλωση του συνδέσμου της Ηλιούπολης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, υποδέχτηκε και στη συνέχεια συνόδευε δύο παίχτες της ομάδας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς σε κάποιους αγώνες φέρει οπλισμό, τον οποίο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει απλά και μόνο για την διασκέδασή του. Επίσης, κατά τη διάρκεια αγώνων, μπορεί να προβεί σε ξυλοδαρμό ατόμων που ανήκουν στην θύρα 7, όταν αυτοί κάνουν κάποια ενέργεια που δεν επιδοκιμάζει. Το 2017 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά και σήμερα εμφανίζεται να εργάζεται στην επίσημη μπουτίκ της Ομάδας.

Χ.Μ : Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ... ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ έχει ισάξιο ρόλο με τον αρχηγό της θύρας 7. Οι οπαδοί τον γνωρίζουν ως τον αρχηγό του συνδέσμου του Ολυμπιακού στην περιοχή του Ιλίου με την ονομασία «ΔΥΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ».Η «ΔΥΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ» αποτελεί την σκληρότερη ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού, μέλη της οποίας οργανώνουν και εκτελούν επιθέσεις σε βάρος αντίπαλων οπαδών ή αστυνομικών. Μάλιστα ο μανατζερ όπως προκύπτει απο την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει... «χαρακτηριστικά» μαχαιρώματα , τα οποία στην γλώσσα των οπαδών λέγονται «τσιμπιές» και αποτελούν την «υπογραφή» του.

Μέχρι σήμερα εμφανιζόταν να πουλάει εισιτήρια σε αγώνες της ομάδας του ωστόσο τον τελευταίο χρόνο... πουλάει προστασία στις καντίνες έξω απο το γήπεδο Καραϊσκάκη υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες να του δώσουν απο 20 - 50 ευρώ. Τα χρήματα είτε τα παραλαμβάνει ο ίδιος είτε στέλνει μικρότερα μέλη της οργάνωσης για να παραλάβουν τα χρήματα για λογαριασμό του. Αν οι ιδιοκτήτες αρνηθούν τότε προχωρά σε φθορές. Μεταξύ άλλων έχει και το ρόλο του... προμηθευτή, αφού εφοδιάζει τα μέλη της οργάνωσης με πολεμοφόδια, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στις επιθέσεις τους.Κτα τη διάρκεια αγώνων έχει και αυτός πάνω του οπλισμό.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ το 2023 εμφανιζόταν να εργάζεται στον Δήμο Πειραιά και είναι σε άμεση επικοινωνία με διοικητικά στελέχη της ομάδας.

Κ.Π : Ο... ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ο Κ.Π είναι εκείνος που οργανώνει την κερκίδα φωνάζοντας συνθήματα τα οποία επαναλαμβάνουν οι οργανωμένοι οπαδοί της θύρας 7.Είναι ηγετικό στέλεχος του συνδέσμου της ομάδας στην Καλλιθέα με τοην ονομασία «MISFITS» και έχει αναλάβει τη μεταφορά των πανό, όταν πρόκειται για αγώνες που δεν διεξάγονται στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Εμφανίζεται να παρακινεί οπαδούς της ομάδας του στην εκδήλωση επεισοδίων και στη συνέχεια με το κινητό του τηλέφωνο, βιντεοσκοπεί κάποιες από τις επιθέσεις , με σκοπό στη συνέχεια να τις αναρτήσει σε εφαρμογές του διαδικτύου.

Όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης με «ανατροπή» του αρχηγού της, από ανταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Αποκομίζει σημαντικά χρηματικά οφέλη, στην γλώσσα των οπαδών μεροκάματα, από την πώληση εισιτηρίων σε αγώνες, σε μεγαλύτερη τιμή από την αναγραφόμενη.

Μάλιστα δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα ηγετικά Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όταν απειλείται να χάσει μερίδιο από τα «μεροκάματα». Το 2022 εμφανιζόταν να εργάζεται στον Δήμο Πειραιά μάλιστα η πρόσληψή του σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έγινε κάνοντας χρήση της οπαδικής του ιδιότητας, δίνοντας δηλαδή προσκλήσεις για το γήπεδο σε Υπάλληλο του Δήμου Πειραιά, προκειμένου αυτός να βοηθήσει στην πρόσληψή του!

Μ.Δ : Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΟ

Πρόκειται για τον αρχηγό των οπαδών στον Κορυδαλλό και είναι ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο συνομιλεί με την διοίκηση της ομάδας. Εμφανίζεται να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την εκδήλωση επεισοδίων, συμμετέχοντας τις περισσότερες φορές σε αυτά. Είναι από τους κύριους υπεύθυνους μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα για την μεταφορά και ανάρτηση των πανό των οπαδών του Ολυμπιακού. Επίσης, στο γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" είναι εκείνος που ελέγχει τα εισιτήρια των οπαδών του Ολυμπιακού και αποφασίζει ποιος θα εισέλθει στο γήπεδο. Το 2022 εμφανίζεται και εκείνος να εργάζεται στον Δήμο Πειραιά.

Μ.Δ: Ο "ΜΙΚΡΟΣ" ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΠΟΥ... ΜΕΓΑΛΩΣΕ

Είναι ένας απο τους χούλιγαν που κινείται εντός γηπέδου με άνεση χωρίς κανέναν περιορισμό και συνήθως κάθεται στο πλευρό του αρχηγού της θύρας 7 αλλά και του μάνατζερ. Ορισμένες φορές εμφανίζεται να δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας. Εχει στο σώμα του ένα χαρακτηριστικό τατουαζ που προδίδει το παρελθόν του στους οπαδούς της ομάδας.

Κ.Κ : ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ

Υποκινεί οπαδούς της ομάδας στην εκδήλωση επεισοδίων ενώ συμμετέχει και ο ίδιος σε αυτά. Ξεχωρίζει στη θύρα 7, καθώς κάθεται μαζί με τα υπόλοιπα αρχηγικά στελέχη και κινείται εντός γηπέδου σαν... να του ανήκει. Δίνει εντολές όταν χρειαστεί και παίρνει μερίδιο απο τα "μεροκάματα"

Χ.Μ : ΤΟ "ΚΕΦΑΛΙ" ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Ηγείται του συνδέσμου των οπαδών της ομάδας στην Κυψέλη ενώ το 2023 εμφανίζεται να εργάζεται στην Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Κ.Ν : Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη και έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις. Τον τελευταίο χρόνο είχε αποκοπεί από την Εγκληματική Οργάνωση, όμως έχει επανέλθει με σκοπό την ανατροπή της παραπάνω ηγεσίας. Αυτό προσπαθεί να το πραγματοποιήσει μαζί με άλλους οπαδούς της ομάδας προφανώς όχι με... δημοκρατικούς τρόπους.

Σχετικές ειδήσεις