Τελικός Conference League: Η ΕΛΑΣ «σάρωσε» την Opap Arena - Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας η τελική «σάρωση» του γηπέδου όπου θα λάβει χώρα ο τελικός του Conference League.
Τελικός Conference League: Η ΕΛΑΣ «σάρωσε» την Opap Arena - Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν
2'

Το γήπεδο ελέγχθηκε εξονυχιστικά από όλες τις υπηρεσίες ασφάλειας, από άνδρες των ΤΕΕΜ αλλά και σκύλους ενώ ολοκληρώθηκε η περίμετρος ασφαλείας που έχει στηθεί και έχει ελεγχθεί. Επιπλέον Ελέγχθηκαν και οι έξοδοι κινδύνου και ασφαλίστηκαν ενώ πραγματοποιήθηκαν και διάφορες δοκιμές στο γήπεδο για την λειτουργία του παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, ο Δήμος ολοκλήρωσε τη διανομή διαπιστεύσεων και η ΕΛ.ΑΣ. διανομή διαπιστεύσεων στους κατοίκους. Σημειώνεται ότι το άλσος ελέγχθηκε επίσης εξονυχιστικά και πλέον φυλάσσεται μόνιμα από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 120 εθελοντές διασώστες θα βρίσκονται στο γήπεδο ενώ πεζοπόρο τμήμα τη Πυροσβεστικής θα βρίσκεται για πρώτη φορά εντός γηπέδου σε κάθε θύρα και κερκίδα. Ακόμα και αν πέσει κάτι μέσα στο γήπεδο (πχ κροτίδα) θα το απομακρύνουν επιτόπου οι πυροσβέστες γρήγορα χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον, εναέρια μέσα τα οποία θα καλύπτουν τον εναέριο χώρο και σε μεγαλύτερη ακτίνα από το γήπεδο, έχουν ολοκληρώσει κατόπτευση του γηπέδου και έχει αποφασιστεί που θα μπουν τα αντιντροουν.

Σημειώνεται ότι υπάρχει μέριμνα ακόμα και για τνοσοκομεία σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά ασθενών μαζικά εντός τη ημέρας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακοινώσουν από τι ώρα δεν θα είναι ανοιχτοί οι σταθμοί για το επιβατικό κοινό καθώς και οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση υπάρξει.

Τονίζεται ότι έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες ενεργειών στο σύνολο των αστυνομικών που θα καλύψουν τα μέτρα ανάλογα φυσικά με το σημείο στο οποίο έχουν οριστεί.

Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο, αυτή θα γίνει με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο θα προσέλθουν, σύμφωνα με πληροφορίες. Στα λεωφορεία και στα τρένα με τα οποία θα μεταβούν στα γήπεδα οι φίλαθλοι δεν θα μπει κανείς χωρίς εισιτήριο και ταυτότητα. Πριν την είσοδο του οποιουδήποτε στο γήπεδο θα γίνει σωματικός έλεγχος σε όλα τα σημεία.

Τέλος, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η μορφή του εισιτηρίου δεν επιτρέπει την πλαστογράφησή του, καθώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στο εισιτήριο, ένας γραμμωτός κώδικας ασφαλείας, ο οποίος δεν αντιγράφεται.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή