ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αστυνομική επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Αστυνομική επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης Λακωνίας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας ενώ οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 260 άτομα, εκ των οποίων 133 ήταν Έλληνες και 127 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 157 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα επτά άτομα, από τα οποία δεκαπέντε ήταν Έλληνες και τριάντα δύο ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα.

Πιο αναλυτικά:

  • Ένας αλλοδαπός, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
  • Ένας Ρομά, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
  • Εξιχνιάστηκε, μία περίπτωση κλοπής, σε οικία στις Αμύκλες Λακωνίας, ενώ για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός ανήλικου Ρομά, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 18 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικές ειδήσεις