ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εγκαίνια για το Αστυνομικό Τμήμα και το Τ.Α. Ακροπόλεως

Εγκαίνια για το Αστυνομικό Τμήμα και το Τ.Α. Ακροπόλεως

Εγκαίνια στην παλιά τους διεύθυνση, έκαναν σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, τα οποία είχαν καταργηθεί επί Νίκου Δένδια, αλλά επανιδρύθηκαν πριν από λίγους μήνες με απόφαση του νυν υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

Από σήμερα, λοιπόν, επαναλειτουργούν οι δύο νευραλγικές υπηρεσίες στο κτίριο της οδού Λεωχάρους 4, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε εσωτερικά και παράλληλα αναβαθμίστηκε η υλικοτεχνική υποδομή, για να ανταποκριθούν καλύτερα στην αστυνόμευση της ιδιαίτερα νευραλγικής περιοχής της πρωτεύουσας.

Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνεται ότι «με την επαναλειτουργία των υπηρεσιών αυτών αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα βελτιώνεται αισθητά η εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ο κ. Κικίλιας για την επαναλειτουργία του Τμήματος Ακρόπολης δήλωσε:

«Υλοποιώντας τη δέσμευση που έδωσα λίγο καιρό μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, από σήμερα δύο σημαντικές Υπηρεσίες, το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, ενισχύουν ουσιαστικά την καθημερινή ασφάλεια των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας. Επαναλαμβάνω ότι στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας προς όφελος του πολίτη, για να αισθάνεται ασφαλής όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα της εβδομάδας, όλο το χρόνο».

Στο ισόγειο του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως λειτουργεί και πάλι λέσχη, που καλύπτει τις ανάγκες σίτισης του αστυνομικού προσωπικού και άλλων υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις