ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φόβοι ότι θα «χτυπήσει» ξανά ο «μακελάρης» του Πειραιά

Φόβοι ότι θα «χτυπήσει» ξανά ο «μακελάρης» του Πειραιά

Στοίχημα για τις Διωκτικές Αρχές αποτελεί ο εντοπισμός και η σύλληψη του 31χρονου Αλβανού, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/11/2014) γάζωσε το κλαμπ στο Μικρολίμανο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για ένα "άκρως επικίνδυνο άτομο", το οποίο φέρεται να έχει δύο συνεργούς που έχουν στα χέρια τους βαρύ οπλισμό. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους ότι ο Αλβανός κακοποιός ενδέχεται να «χτυπήσει» ξανά, με τους άνδρες τςη ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Αυτή τη στιγμή οι Αρχές «χτενίζουν» την Αττική όπου και εστιάζουν τις έρευνές τους σε σπίτια, στα οποία ενδεχομένως να κρύβεται ο δράστης, ο οποίος φέρει το όνομα, Άρβερ Μπάκο, ενώ οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Παράλληλα, άνδρες των ΕΚΑΜ βρίσκονται σε ετοιμότητα, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως δεν αποκλείεται σε ενδεχόμενο τετ α τετ με τον Αλβανό «πιστολέρο» να ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Ψάχνουν τη διαδρομή που έκανε

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει το όχημα που χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του από το νυχτερινό κέντρο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για αυτοκίνητο που δεν έχει χρησιμοποιήσει στις τρεις προηγούμενες επιθέσεις, στη Μιχαλακοπούλου, το Μεταξουργείο και στον Άγιο Παντελεήμονα, που άφησε πίσω της ένα νεκρό. Τότε, το όχημα του καταζητούμενου ήταν ένα μαύρο τζιπ, το οποίο έχουν πλέον στα χέρια τους και εξετάζουν οι Αρχές.

Την ίδια στιγμή, οι άνδρες της Αστυνομίας ψάχνουν για τη διαδρομή που χρησιμοποίησε ο δράστης, ενώ περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα στοιχεία που ίσως προκύψουν από το κλειστό κύκλωμα των καμερών ασφαλείας.

Το όνομα του ανθρώπου που άνοιξε πυρ στο νυχτερινό κέντρο, την ώρα που ήταν γεμάτο από κόσμο, έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία του Αλβανού κακοποιού. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι η φωτογραφία του διέρρευσε, παρά την απαγόρευση δημοσιοποίησης.

Στη Βουλή τροπολογία για τη δημοσιοποίηση στοιχείων των επικινδύνων κακοποιών

Τα χέρια των εισαγγελικών Αρχών λύνει με τροπολογία που φέρνει στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό στον Πειραιά με τον Αλβανό πιστολέρο να πυροβολεί αδιακρίτως με καλάσνικοφ.

Με την τροπολογία επιτρέπεται ουσιαστικά η δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας των επικίνδυνων κακοποιών οι οποίοι καταζητούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο εισαγγελείς μπορούσαν να εκδίδουν διατάξεις δημοσιοποίησης των στοιχείων κατηγορουμένων μόνο όταν αντιμετώπιζαν κατηγορίες που συνδέονταν με αδικήματα τρομοκρατίας, γενετήσιας ελευθερίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίστηκε από την πρώτη στιγμή για τους περιορισμούς του νόμου που αποτέλεσαν εμπόδιο για τις διωκτικές Αρχές στον εντοπισμό του δράστη.

Έτσι, η τροπολογία, που έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή, προβλέπει ότι πλέον θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας δράστη όταν αυτός κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Το χρονικό της επίθεσης

Λίγο μετά τις 4 το πρωί του Σαββάτου (22-11-2014), ο δράστης σε κατάσταση σοκ πυροβόλησε με ένα καλάσνικοφ και τραυμάτισε δεκαπέντε θαμώνες μπαρ στην ακτή Δηλαβέρη στον Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα είπε στην Αστυνομία ο ιδιοκτήτης του μπαρ, το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 4.15 τα ξημερώματα. Ο αλλοδαπός στάθηκε έξω από την τζαμαρία του καφέ μπαρ, και με ένα καλάσνικοφ γάζωσε το κατάστημα πυροβολώντας εναντίον των θαμώνων ενώ ούρλιαζε: «Θα σας σκοτώσω όλους! Απόψε θα χυθεί αίμα!».

Ο δράστης, λίγη ώρα πριν το δολοφονικό αμόκ βρισκόταν στο μπαρ όπου ήπιε τρία ποτά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, αφού πλήρωσε το λογαριασμό του, ο δράστης έφυγε κάποια στιγμή περίπου στις 4 το πρωί κι έπειτα επέστρεψε για να σκορπίσει τον τρόμο.

Σχετικές ειδήσεις