ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στη γιάφκα του Ξηρού στην Ανάβυσσο

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στη γιάφκα του Ξηρού στην Ανάβυσσο

Οι αστυνομικοί της σήμανσης και της αντιτρομοκρατικής ερευνούν εξονυχιστικά όλους τους χώρους του σπιτιού - γιάφκα που κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο καθώς μέχρι τώρα έχουν βρει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ανακαλύψει ένα ρουκετοβόλο, τρία βλήματα RPG, ένα βαρέλι γεμάτο εκρηκτικά, οκτώ καλάσνικοφ από τα οποία τα δύο έχουν σκοπευτικά λέϊζερ, τρία πιστόλια, δύο χειροβομβίδες, πυροκροτητές και σημειώσεις που αφορούν πιθανούς στόχους επιθέσεων. Όπως λένε οι αστυνομικοί, η έρευνα στη γιάφκα θα κρατήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα, αφού πρέπει να ψάξουν όλους τους χώρους για οπλισμό, αλλά και για αποτυπώματα και DNA των συνεργών του τρομοκράτη της "17 Νοέμβρη". Όλα τα όπλα θα εξεταστούν βαλλιστικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

ΕΛ.ΑΣ. : Ο Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής με βάση το οπλοστάσιο που βρήκαν στη γιάφκα είναι βέβαιοι ότι μετά την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στο Α.Τ. Ιτέας πέρυσι τον Απρίλιο, ετοίμαζε με τους συνεργούς του μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα πιθανότατα σε ανθρώπινο στόχο. Οι αστυνομικοί μάλιστα λένε ότι ή θα παγίδευαν αυτοκίνητο με βόμβα - "μαμούθ" χρησιμοποιώντας τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο βαρέλι, μαζί με τα σακιά με άμμο, έτσι ώστε να κατευθύνουν το ωστικό κύμα εκεί που θέλουν - μία πρακτική που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η "17 Νοέμβρη" - ή θα "γάζωναν" από απόσταση τον στόχο με τα καλάσνικοφ που είχαν πάνω τους τα σκοπευτικά λέϊζερ.

Ψάχνουν τη γυναίκα που τον βοήθησε

Μετά την απόδραση του από τις φυλακές Κορυδαλλού πριν από ένα χρόνο ο δολοφόνος της "17 Νοέμβρη" είχε, όπως λένε οι αστυνομικοί, ως δίκτυο υποστήριξης ασύλληπτα μέλη των "πυρήνων της φωτιάς". Η επαφή έγινε μέσα από τη φυλακή μέσω των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης που κρατούνται, αφού ο Ξηρός εκτός από το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που έκανε μαζί τους πριν αποδράσει, τους έβλεπε σχεδόν καθημερινά. Οι αστυνομικοί έχουν στο στόχαστρο τους τρεις αντιεξουσιαστές οι οποίοι ίσως "συνεργάστηκαν" με τον Ξηρό, ενώ πρόσωπο - "κλειδί" είναι μία άγνωστη προς το παρόν γυναίκα, η οποία βοήθησε τον τρομοκράτη να κρυφτεί στην Ανάβυσσο και όχι μόνο. Οι έρευνες πάντως της αντιτρομοκρατικής θα επεκταθούν εκτός από την Αττική και στην περιφέρεια.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις